Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten konsertti Hauholla

Sininuorisoliiton Uskalla unelmoida -hanke on poikinut Hauholle jo toista kertaa Musiikillinen kudos -konsertin, jonka toteuttajina ovat tällä kertaa häärineet nuoret itse. Työryhmään valittiin kolme nuorta, joista yksi on alakoululainen, yksi yläkoululainen ja yksi lukiolainen. Hauholaiset Hetti Paavolainen, Sini Rantio ja Severi Paranko ovat suunnitelleet ja toteuttaneet konsertin nuorten näköiseksi ja omasta näkökulmastaan. Ryhmän vetäjinä ovat olleet musiikkialan moniosaaja Marjuska Santala ja Sari Uusi-Kokko Sinulista.

– Nuoret olivat viime vuonna mukana jo esiintyjinä, mutta nyt he pääsivät myös ideoimaan, Santala kertoo.

– Ensimmäinen palaveri oli viime syksynä. Olen ollut työryhmässä eräänlaisena jokapaikan höylänä, mutta olen yrittänyt jakaa tehtäviä mahdollisimman paljon.

Nuorten toive oli saada konserttiin mahdollisimman monipuolista ohjelmaa ja sitä Hauhotalolla on ensi keskiviikkona luvassa. Lavalle nousevat soittamaan ja laulamaan Miilia Mässi ja Laura Vesamaa, Aina Löyttyjärvi ja Marjuska Santala, Heidi Iso-Sipilä ja Matilda Kokki, Marika Laine, VOP:in kouluikäisten showtanssiryhmä, Rilla ja Hetti Paavolainen, Severi Paranko, Oskar Nevalainen, Lusiina Taina ja Hämeenlinnan kansantanssinuoret. Ohjelmistossa on niin klassista musiikkia kuin rockia ja mummoräppiäkin.

– Sähköpostia on lähetelty valtavasti ja tekniikkaa hankittu videoista valaistuksiin. Järjestelyissä työn ja erilaisten yksityiskohtien määrä oli yllättävää, Severi Paranko sanoo.

– Ei sitä konserttiin mennessä aina välttämättä tajua, kuinka paljon sen eteen on jouduttu tekmään töitä.

Konsertin järjestäjät ovat Sininuorisoliitto ja raittiusyhdistys Sarastus III yhteistyössä Vanajaveden opiston, Sibelius-opiston ja Kansantanssinuorten kanssa.

Musiikillinen kudos -konsertti Hauhotalolla ke 28.10. klo 18.30.