Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtuustoryhmä puolittui

Hattulan kunnanvaltuuston perussuomalaisten ryhmä puolittui keskiviikon kokouksessa valtakunnan hallituksen harjoittaman politiikan seurauksena. Mikko Wahlman, Aarre Lindeman ja Jussi Laine perustivat sitoutumattomien valtuustoryhmän.

– Syy on yksin puolueen hallituspolitiikassa, Hattulassa meillä ei ole kiistoja, ryhmän puheenjohtajaksi valittu Mikko Wahlman sanoo.

Suomen hallituksen raskaimmat synnit ovat Kreikan tukeminen sekä hallituksen nykyinen maahanmuuttopolitiikka.

– Hädässä olevia pitää aina auttaa, mutta rajansa kaikella. Tämä puolueesta eroaminen sikisi äänestäjiltä tulleen palautteen seurauksena, viime kunnallisvaalien hattulalainen äänikuningas Aarre Lindeman sanoo. Lindeman jatkaa kunnanhallituksessa. Mihinkään muihinkaan luottamuspaikkoihin ei troikan erolla ole vaikutusta.

– Meillä ei ole Hattulassa mitään riitaa perussuomalaisten kanssa, mutta emme voi katsoa puolueen tekemisiä toimettomina, Jussi Laine sanoo.

Eroajatus puolueesta on kehittynyt koko pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen toiminnan ajan. Kolmikon mukaan paineet kävivät loppukesästä niin koviksi äänestäjien puolelta, että jotakin oli tehtävä. Viimeksi perjantaina Helsingin Sanomien julkistama mielipidemittaus osoitti Perussuomalaisten kannatuksen jyrkkää alamäkeä.

Valtuutettu, Perussuomalaisten Hämeen piirin sihteeri Hannu Kaskela toivoi trion miettivän ratkaisuaan vielä pitempään, mutta takaraja tuli vastaan.

– Onhan siellä hallituksessa muitakin kuin Soini, yritti Kaskela tasoittaa kolmikon eroilmoitusta.

Kaskelakin vakuuttaa, että Hattulassa ei riidelty ryhmän sisällä.

Ovi perussuomalaisiin on lopullisesti kiinni, sillä Timo Soini on ilmoittanut oven ulospäin olevan auki, mutta takaisin ei ole tulemista.

Hattulan perussuomalaisista eronnut kolmikko sanoo pohtivansa vielä seuraavien kunnallisvaalien taktiikkaa, kunhan toiminta ryhmän osalta selkenee.

Persujen ryhmään jäi vielä kolme valtuutettua.