Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK tähyää jo CEV cupiin

– Meidän peli ei ole vielä valmista. Olemme harjoitelleet viime ajat kovaa. Nyt alkaa kevyempi pelillinen jakso, kun pian on edessä syksyn päätähtäin, CEV cupin ensimmäisen kierroksen ottelut, HPK:n naisten Mestaruusliigajoukkueen kapteeni Katja Kylmäaho selvitti maanantaisen voitokkaan liigataiston jälkeen. Vampula oli vastaantulija 3–0 -kotivoittoon päättyneessä HPK:n kotiottelussa. Erät selkeästi kotijoukkueelle 25-17, 25-14 ja 25-16.

HPK johtaa ainakin hetkellisesti kotimaan Mestaruusliigaa, kun Salolla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. HPK:ta rasittaa vierastappio Kuusamosta.

– Se oli molemmin puolin ailahtelevainen peli. Tässä pelissä teimme juuri sen mitä etukäteen sovittiin, kapteeni totesi selkeästä kotivoitosta.

Ailahtelevaisuuteen on Kylmäahon mielestä ainakin osaselityksenä juuri tuo syyskauden kova harjoittelu–pelilliset kuviot eivät ole vielä hitsautuneet kentällä toimivaksi kokonaisuudeksi.

– Meidän syksyn huipennus on juuri tuo CEV cup, Kylmäaho sanoo joukkojensa puolesta.

Kyseessä on seurajoukkueiden Euroopan kakkoscup, CEV cup. Hämeenlinnalaisten avauskierroksen vastustaja on sveitsiläinen Volley Köniz, joka tulee läheltä Berniä. Joukkueet aloittavat taiston Sveitsissä 28. lokakuuta. Toinen ottelu on edessä Elenia-areenassa 11. marraskuuta.

Myös joukkueen päävalmentaja, italialainen Luca Chiappini on sanonut kansainvälisten otteluiden olevan joukkueelle tärkeitä pelillisen eteenpäin menemisen turvaamiseksi.

Chiappini on valmentanut myös Sveitsissä, joten hän tietää vastaan tulevan kovan kansainvälisen ryhmän.

Torjuntaa ja hyökkäystä

HPK oli verkolla Vampulaa selkeästi vahvempi. Aivan ottelun alussa torjunta oli risuaitaa, mutta tiivistyi jatkossa. Siinä yksi ottelun ratkaisutekijöistä.

Verkolla varsinkin Pia Korhonen oli maanantaina jämäkkä.

Vastaanotto toimi niin hyvin, että Kylmäaho pystyi passaamaan hyvistä nostoista.

Vieraiden heikkous oli juuri vastaanotossa. Kapteeni Kylmäaho kunnostautui parin pisteputken syöttäjänä.

– Tiedettiin kohdat, mihin syötöt piti laittaa. Ei minulla ole mikään voimasyöttö, suuntauksen täytyy olla siksi kohdallaan. Nyt se toimi, Kylmäaho hymyili.