Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunkilaisten tarinat taideteokseksi

”Mieti elämäsi merkityksellisiä hetkiä, tapahtumia, ihmisiä, paikkoja ja ajanjaksoja. Hyviä ja huonoja kokemuksia, isoja ja pieniä juttuja. Valitse sitten helmilaatikoista helmiä, jotka kuvastavat kyseistä asiaa ja puno elämäsi helminauha”.

Näillä sanoilla pantiin käyntiin helminauhoista ja tarinoista rakennettu tilataideteos, joka on nyt esillä Hämeenlinnan Kumppanuustalolla. Kokonaisuutta valmisteltiin työpajoissa Kotosalla-senioriasunnoilla, Päiväkeskus Olokolossa, Nuorisotila Goodmanin nurkassa, Hämeenlinnan vankilassa sekä Kumppanuustalon avoimissa pajoissa. Näissä kaikissa kokoontumisissa osallistujat valmistivat omaelämänkerronnallisia helminauhojaan. Oman tarinan ikuistamisen lisäksi työpajoissa kerrottiin tarinoita elämän varrelta ja jaettiin kokemuksia osallistujien kesken. Teokseen kuuluu äänikollaasi, joka koostuu pajoissa tallennetuista tarinoista.

Teoksen vastaavat taiteilijat ovat Annika Dolgov ja Hanna Kaisa Vainio, jotka molemmat ovat työskennelleet erilaisten ryhmien ja yhteisöjen parissa taiteen ja kulttuurin alueilla.

Helmi-teos on osa Suomen Setlemettiliiton Taidetta lähellä -hanketta. Projektissa asukkaat ja taiteilijat toteuttavat kuudella paikkakunnalla taidetta, jolla vahvistetaan yhteisöllisyyttä. Yksivuotisen projektin rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö ja se toteutetaan yhteistyössä Taiteen edistämiskeskuksen Lounais-Suomen aluetoimipisteen ja Suomen Setlementtiliiton Uusi paikallisuus -hankkeen kanssa.

Tilataideteoksen avajaisia vietettiin tiistaina ja se on näytteillä Kumppanuustalolla parin viikon ajan, jonka jälkeen teos pystytetään Hämeenlinnan vankilaan.

Helmi 6.11. asti Kumppanuustalolla (Kirjastokatu 1).