Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työhuoneen sijoittaminen kotiin vaatii suunnittelua

1. Mieti, mihin työtilan voisi kotona sijoittaa ja mitä kaikkea siellä tarvitaan. Mikäli neliöt on vähissä, järjestä soppi työnteolle kekseliäästi portaikon alle tai komeroon, jonka oven korvaat verholla. Luovu turhasta, niin tähdelliselle jää paremmin tilaa.

2. Valitse tilaan ja käyttötarkoitukseen sopivan kokoinen pöytä – esimerkiksi kulmaukseen kätevä nurkkapöytä – ja sen pariksi hyvä tuoli. Jos työpisteessä vietetään kerralla useita tunteja, tulee tuolin olla ergonominen. Hyvä työtuoli on vankka, ja sen selkänojan korkeutta ja istuinosan syvyyttä voi säätää kätevästi. Oikeanlainen tuoli löytyy kokeilemalla ja vertailemalla eri malleja ja hyödyntämällä liikkeiden myyjien asiantuntemusta.

3. Järjestä työpisteeseen riittävästi lasku- ja säilytystilaa. Hyödynnä seinät ja huonekorkeus tehokkaasti. Suosi kapeita ja korkeita kaapistoja sekä moduuleista koostuvia hyllyjä, joista voi koota erilaisia kokonaisuuksia kulloiseenkin tarpeeseen. Lisää muunneltavuutta pyörällisin laatikostoin, joita on helppo liikutella. Sujauta pöydän laatikoihin lokerikkoja pikkutavaralle. Piilota, lajittele ja niputa johdot käytännöllisin johtosiepparein, –klipsein ja –laatikoin.

4. Huolehdi riittävästä valaistuksesta. Järjestä epäsuora yleisvalaistus ja hanki tarvittaessa kohdevalaisin. Sijoita valaisimet siten, että ei ne eivät häikäise tai saa aikaan heijastuksia. Ihanteellinta olisi, että työtilaan pääsee sopivasti myös luonnonvaloa, jonka määrää säädellään esimerkiksi sälekaihtimin.

5.Aseta seinälle tarvittaessa akustiikkapaneeleja tai –tauluja, esimerkiksi näppäriä tarrakiinnitteisiä, vaimentamaan viereisen tilan ääniä. Tauluun voi valita haluamansa kuvan ja kehykset. Myös pehmeät sisustusmateriaalit, kuten ryijyt, paksut matot ja verhot rauhoittavat huoneen äänimaailmaa vähentäen kaikuisuutta.

6. Jaa huone tarvittaessa eri toimintoihin. Nykyään on saatavilla hyvin sisustuksellisia tilanjakajia. Hanki puurunkoinen sermi, jonka keskiosa on kanvaasikangasta ja siihen on painettu kuva. Tai vaihtoehtoisesti seinäke, jonka kehykset ovat massiivipuuta ja sisäosa synteettistä paperia.

7. Elävöitä tilaa persoonallisin yksityiskohdin. Käsittele yksi seinä liitutaulu- tai magneettimaalilla. Kuvioi laatikosto trendikkäällä riisipaperista tehdyllä washiteipillä tai sisustustarroilla. Tee seinälle näyttävä ja inspiroiva kuvakollaasi korteista tai julisteista. Mikäli budjetti joustaa ja haluat, hanki taidetta tai vaikkapa ajaton designkaluste. Yhdistele rohkeasti uutta ja vanhaa, niin saat huoneeseen kerroksellisuutta. Esimerkiksi antiikkisen pöydän pariksi saattaa hyvin sopia moderni klassikkotuoli.