Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mainiemi Live Aid Suistossa

Ensi viikon keskiviikkona yleisöllä on mahdollisuus kuulla useita bändejä ja samalla antaa kymmenen euron tahdonilmaisu Lammin Mainiemen vastaanottokeskuksen toiminnan puolesta. Suisto-klubilla järjestettävän tukikonsertin tuotto pyritään käyttämään turvapaikanhakijoiden kulttuurin ja luovan toiminnan harrastuksiin.

Tapahtuman takana on itsekin RRR-yhtyeensä kanssa esiintyvä Anne Laatikainen.

– Idea syntyi bändiharjoituksissa, Laatikainen kertoo.

– Olin koko päivän lukenut sosiaalisessa medioissa erilaisista haastekampanjoista. En osaa kutoa sukkia, mutta haluan olla mukana auttamassa ihmisiä, joten konsertti tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Muusikoilla on avara mieli ja lämmin sydän, joten esiintyjät oli helppo saada kasaan.

Musiikki yhdistää

Keskiviikon konsertissa esiintyvät Jarmo & Laura duo, Petty Pilgrims, UCF, RRR, Rocktehdas Aid Band, Limited Edition sekä Tommi Pajunen & Co. Tilaisuuden juontaa Jonni Roos Yleisradion kulttuuritoimituksesta.

– Konsertin tuotto tulee olemaan taloudellisesti vain pieni pisara suuressa meressä, mutta symbolisesti sillä voi olla suuri merkitys, Laatikainen pohtii.

– Niin esiintyjillä kuin yleisöllä on tässä yhdessä tekemällä mahdollisuus vaikuttaa asenteisiin.

Paikalla ovat myös Punaisen Ristin Hämeenlinnan osaston puheenjohtaja Esa Tarkka, kaupungin tilaajajohtaja Jukka Lindberg, Iittalan majoituskeskuksessa työskentelevä Anneli Salakari, Lammin vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Aija Jantunen sekä Suomeen kotoutunut maahanmuuttaja, taiteilija Simón Riestra Aedo.

Tukikonsertti herätti muusikkopiireissä niin laajalti vastakaikua, että esiintyjälistalle oli suorastaan tunkua. Laatikaisen mukaan on todennäköistä, että ensi viikon konsertti saa jatkoa.

– Musiikki yhdistää, joten ensi kerralla olisi tarkoitus saada soittajia myös näistä Suomeen tulleista.

– Jos kotona on tarpeettomaksi jääneitä kitaroita tai muita instrumentteja, niin lahjoituksia turvapaikanhakijoille otetaan mielellään vastaan.

Mainiemi Live Aid ke 21.10. klo 19 Suistossa.