Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HPK-laiva nousi kohti pintaa

Ennen torstaista HPK–Ilves-ottelua jäähallin katsomokulmassa oli levitettynä lakana, johon oli piirretty kuva uppoavasta laivasta. Kuvan alla luki: Minne menet HPK? Näin HPK Kannattajat osoittivat huolensa oman joukkueen siihenastisesta huonosta menestyksestä.

– Viesti oli tarkoitettu koko seuran organisaatiolle. Olemme olleet yleisesti tilanteesta huolissamme, ja uppoava laiva on symboli siitä, miten alkukausi on mennyt, faniyhdistyksen puheenjohtaja Tero Kivistö kertoo.

Monen asian summa

Esittämänsä kysymyksen lisäksi faneilla ei ole vastausta siihen, mitä pitäisi tehdä, mikäli joukkueen sijoitus ei tulevina viikkoina kohene häntäpäästä ylöspäin.

– Syy tappioihin ei ole ollut varmasti ollut esimerkiksi pelkästään päävalmentajan tai maalivahdin, vaan se on ollut monien asioiden summa, Kivistö pohtii.

Kannattajat olivat jo ehtineet odottaa, että jotain konkreettisia siirtoja olisi tapahtunut joukkueen kurssin muuttamiseksi. Kivistön mukaan kaikki ymmärtävät, että resurssit ovat vähäiset, mutta faneille tuli sellainen kuva, että seurassa ei tehdä yhtään mitään tilanteen parantamiseksi, vaikka pitäisi tehdä.

– HPK on koko kaupungin asia, ja se menestymättömyys vaikuttaa ihmisten mielialaankin. Marraskuun pimeistä illoista tulee haastavia, jos pelit hävitään. Mutta vielä ei ole liian myöhäistä korjata suuntaa, Kivistö sanoo.

Kääntyi heti iloksi

Uppoavan laivan perä nousikin lähemmäksi pintaa heti torstaina. Kahden erän ajan näytti taas pahalta, mutta kolmannessa erässä HPK nostatti kannattajiensa toiveita paremmasta tulevaisuudesta. Kaksi pistettä Ilvekseltä voittomaalilaukausten jälkeen lämmitti fanin mieltä.

– Nyt jaksaa taas ainakin hetken uskoa, että kyllä se tästä. Voittaminenhan se on paras tapa näyttää yleisölle ja epäilijöille. Varmasti iso ja tärkeä voitto joukkueelle jo ihan pelkästään henkisellä tasolla, etenkin kun tultiin kahden maalin takaa rinnalle, Kivistö summaa voiton merkityksen.

– Jospa niitä voittoja nyt alkaisi tulla ja lumipallo lähtisi pyörimään.

Kannattajat lupaavat puheenjohtajansa suulla olla joukkueensa tukena myös huonoina aikoina. Ilves-ottelun tauottua lakanaa ei enää nähty, ja Kannattajat hurrasivat täysin rinnoin oman joukkueensa voitolle. Myös maalivahti Jere Myllyniemi sai heiltä erityishuomiota onnistuneesta illastaan.