Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiipula on tosi magee...

Yleisönsä nuorten suosikkibändi JVG otti “hyppysiinsä ensitahdeista lähtien. Esiintymislavan edessä “magee” -huutoihin yhtyi reilut 600 eri-ikäistä nuorta useista Kiipulan päätoimipaikoista.

Tungoksessa konsertin alkamista odotelleet, logistiikan linjalla opiskelevat Pasi Suontausta ja Henri Kotilainen odottivat erityisesti Voitolla yöhön ja Nelisilmä -kappeita, suosikkejaan.

– Niitä tulee kuunneltua päivittäin.

Juhlapäivänä he olivat mukana tapahtuman logistiikkajärjestelyissä ja sanoivat töiden sujuneen hyvin.

Kiipulassa ei haastateltujen mukaan olo vapaa-aikakaan käy tylsäksi.

– Opintojen lomassa on mahdollista harrastaa biljardia, sulkkista ja jalkapalloa sekä pelata pleikkaria.

Tilaisuutta valvoivat oppilaitoksen opettajat ja ohjaajat, heistä useimmat sonnustautuneina opiskelija Ella Hannulan suunnittelemaan juhlavuoden värikkääseen tuubihuiviin.

– Huivin suunnittelu oli omalla tavallaan työssäoppimista Kiipulalle ominaiseen tapaan, kertoi koulutusjohtaja Anne Saari.

Arkea ja juhlaa

Turengissa toimii Kiipula Gardens, koulutus ja kuntoutus sekä erityisopetus. Kiipulan ammattiopisto järjestää koulutusta ja kuntoutusta erityistä tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Kiipulan ammattiopistossa voi opiskella valmentavaa koulutusta, perustutkintotavoitteista koulutusta sekä aikuiskoulutusta. Opiskelu tapahtuu oppijoiden omien kykyjen ja yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti.

– Pidämme tärkeänä työvaltaisuutta. Jo perusopintojen alkuvaiheista lähtien harjoitellaan niitä alan töitä, joihin ollaan opiskelemassa. Motivaatiota, uskoa omaan itseen sekä ammattiin kehittymistä haetaan pienten onnistumisten kautta, sanoo Anne Saari.

Noin kuudensadan opiskelijan joukossa on myös aikuisopiskelijoita. Opiskelijoiden kirjo kaiken kaikkiaan on laaja – myös ikäjakaumaltaan.

Toimipaikkoja Kiipulasäätiöllä on yhteensä kymmenen, Hämeenlinnassa niistä on kolme.

Juhlavuottaan Kiipulasäätiö viettää toimipisteissään eri teemoin ja avoimin ovin.

Yhteistyökumppaneittensa kanssa Kiipula juhlii virallisin menoin 12. marraskuuta, jolloin vieraaksi saapuu opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Gran-Laasonen.

Säätiö on toiminut 70 vuotta. Kiipulassa on järjestetty ammatillista erityisopetusta 60 vuotta. Kiipulasäätiön organisaatioon vuoden 2009 alusta liittyneellä Perttulan erityisammattikoululla on takanaan 125 vuotta kehitysvammaisten opetusta, Kiipulan kuntoutuskeskus täyttää 45.