Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tonefest tuo instrumentit tykö viidettä kertaa

Turengin Asema täyttyy sunnuntaina 18. lokakuuta erilaisista instrumenteista, kun soitin- ja vahvistinrakentamisen tapahtuma Tonefest järjestetään jo viidettä kertaa.

Edustettuina on janakkalalaisen ja hämeenlinnalaisen, sekä samalla myös koko suomalaisen soitinrakentamisen kansainvälisiä kärkinimiä.

Paikallisista nimistä mukana ovat muiden muassa Mad Professor, Kumu ja Finlandia Instruments.

– Alun perin idea Tonefestiin lähti juuri siitä, että täältä löytyy maailmanluokan soitinrakentamista 15 kilometrin säteellä, Turenki Records -levy-yhtiön kippari Topi Salmi huomauttaa.

Tonefestit eivät ole mitkään pienen porukan kokoontumisajot, vaan tapahtuma on kerännyt kävijöitä alusta saakka.

– Joka kerta paikalla on käynyt 500–600 ihmistä. On helpompi tapa päästä kokeilemaan ja hiplaamaan instrumentteja, kuin varata aika esimerkiksi kitaravalmistaja Ruokankaalle, Salmi naurahtaa.

Tapahtuman pääpaino on sähkökitaroissa. Tänä vuonna mukaan on saatu myös Helsingissä vaikuttava kitararakentaja Juha Lottonen.

– Lottosen soittimia on kuultu sadoilla äänityksillä ja esiintymislavoilla ympäri maailman. Kansainvälistä väriä tapahtumaan tuo virolainen vahvistinvalmistaja Gearhead Amplifiers.

Kitaraklinikalla on tunnetusti ollut mukana tunnettuja suomalaismuusikoita. Tänä vuonna nonstoppina demoamassa on 40-vuotiaasta Eppu Normaalista tuttu kitaralegenda Juha Torvinen.

– Torvinen käyttää työkseen Ruokangas-kitaroita, joten oli luontevaa saada hänet päiväksi mukaan.

Lauantaina Asemalla rokataan klubi-ilta ennen sunnuntaista Tonefestiä.

Lauteille nousevat yli 40-vuotisen uransa ensimmäisen roots-levyn julkaissut Matti Esko, levynjulkkareitaan juhlistava Markojuhani Rautavaara sekä Marko Haavisto ja Jere Ijäs.

– Klubi-iltaan on vapaa pääsy. Esillä on myös Turenki Recordsin tuotantoa, Salmi muistuttaa.

Klubi-ilta la 17.10. kello 20 ja Turenki Tonefest su 18.10. kello 10.30–18 Turengin Asemalla osoitteessa Asematie 6.