Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jättiturnaus rantautuu kesällä Hämeenlinnaan

HPK-naiset, Lentopalloliitto ja kaupunki valmistautuvat kovin tavoittein kohti jättimäistä Power cup -lentopalloturnausta, joka järjestetään ensi kesänä Hämeenlinnassa.

Eikä suotta, sillä 7–22-vuotiaiden lasten ja nuorten turnaus on yksi maailman suurimmista lentopalloilun juonioritapahtumista. Tänä vuonna Vaasassa järjestetyssä turnauksessa pelasi 874 joukkuetta, ja Lahdessa ennätykselliset 951 joukkuetta vuonna 2007.

Hämeenlinnassa tavoitteena on järjestää ennennäkemätön Power cup.

– Se on realistista, sillä meillä on siihen resurssit, kyky ja osaaminen, HPK-naisten toiminnanjohtaja Ville Kalliomäki paukauttaa.

Lentopalloliiton varaama budjetti tapahtumalle lähentelee miljoonaa euroa. Hämeenlinnalaisen turnausjärjestäjän kasassa oleva budjetti on puolestaan 175 000–180 000 euroa.

– Järjestelyihin olemme saaneet mukaan Hämeenlinnan seudulla nuorisotyötä tekeviä seuroja. Tuloista menee merkittävä siivu hämeenlinnalaiseen nuorisourheiluun, Kalliomäki kertoo.

Ilman talkoolaisia ei tapahtuman järjestelyt pyörisi jouhevasti. Aktiivista väkeä Power cupin järjestäjät tarvitsevat vielä mukaan. Kalliomäen mukaan kaikkia Hämeenlinnan seudun seuroja ei olla vielä ehditty lähestyä asian tiimoilta.

– Tarve olisi noin 15000–16000 työtunnille, eli noin 700 talkoolaiselle.

Yhteisö tukee

Linnan Kehityksen toimitusjohtaja Mervi Käki kertoo kaupungin liittyneen lentisremmiin useasta syystä.

– Täällä on Suomen menestynein naisurheilujoukkue ja loistava liikuntainfra. Hämeenlinna on myös Unicefin lasten ja nuorten kaupunki.

Vaakakupissa painaa myös, että juniorilentopalloilun megatapahtumalla on selvästi aluetaloudellinen vaikutus.

– Kaupunkiin voi saapua neljäksi päiväksi jopa 20 000 ihmistä. Se tarkoittaa miljoonaluokan matkailutuloja.

Käen mukaan tavoitteena on, että Hämeenlinnasta tulisi moninaisten tapahtumien pääkaupunki, jossa tapahtuisi kaiken aikaa ja paljon.

– Tapahtumat eivät olisi pelkästään yhtä kuin Kantola ja kulttuuri, vaan myös urheilu saataisiin siihen monipuolisemmin mukaan.

Kalliomäki on kiitollinen Linnan Kehitykselle ja kaupungin myötämielisestä suhtautumisesta tapahtumaan, jota tukevat osaltaan niin kaupungin johtavat virkamiehet kuin yhtiöiden toimitusjohtajat, yhteisöt ja oppilaitokset.

– Osallistujille on järjestetty majoitustilaa kouluista. Vekka liikennöi keskustan ja kisakeskuksen välillä nonstoppina. Local Crew vastaa turvallisuudesta, myös Panssariprikaati on lupautunut mukaan järjestelyihin.

Torilla tavataan

Pullerin kentät eli Hämeenlinnan urheilupuisto on arviolta viikon pois harraste- ja seuratoimintakäytöstä tapahtuman vuoksi.

Tapahtuman avajaisia juhlitaan Hämeenlinna torilla torstaina 9. kesäkuuta kello 18–22. Järjestäjät odottavat jopa 6000-päistä yleisöä. Tapahtuman finaalipäivä koittaa 12. kesäkuuta.

Huhtikuussa lentopalloliiton toiminnanjohtajana aloittanut ex-jääkiekkoilija Keijo Säilynoja myöntää, että järjestyksessään 32. Power cup on iso voimanponnistus niin liittoihmisiltä kuin paikallisilta toimijoilta.

– Olemme hyvässä tilanteessa. Puitteet ovat kunnossa ja taustajoukot innokkaasti mukana.