Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupungin johto tuomitsi Lammin polttopulloiskun

Lammin vastaanottokeskuksen käytössä olevaan kerrostaloon Pellavamakasiininkujalla heitettiin tiistain ja keskiviikon välisenä yönä polttopullo, joka rikkoi yhden asunnon ikkunan. Kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa. Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä tuhotyön yrityksenä, mutta ei tutkinnallisista syistä vielä kommentoi tapausta yksityiskohtaisemmin.

– Törkeä tuhotyö on kyseessä silloin, kun vaaraa aiheutetaan isommalle määrälle ihmisiä, rikoskomisario Marko Mäkinen sanoo.

– Tässä tapauksessahan kyseessä on kerrostalo, jossa tuli olisi saattanut lähteä leviämään. Tapahtumahetkellä ikkunan takana oli ihmisiä, mutta sen enempää en tässä vaiheessa ota asiaan kantaa.

Hämeenlinnan kaupunki julkaisi keskiviikkona tapahtumaa koskevan lausunnon: ”Tuomitsemme jyrkästi kaiken väkivallan ja vaaran aiheuttamisen maahan saapuneita turvapaikan hakijoita, vastaanottokeskuksen työntekijöitä sekä vapaaehtoisia kohtaan. Kannamme vastuumme ja työskentelemme, jotta suojaa täältä hakevat ihmiset ja heitä auttava henkilöstö ja vapaaehtoiset voivat tuntea olonsa turvatuksi. Rakennamme turvallista ja yhteistä Hämeenlinnaa, jossa eri puolilta Suomea ja maailmaa lähtöisin olevat henkilöt ja perheet voivat elää hyvää elämää. Toivomme, että kaikki hämeenlinnalaiset ja kaupunkimme toimijat sekä yhteisöt ovat tässä työssä mukana.”

Lausunnon olivat allekirjoittaneet kaupunginjohtaja Timo Kenakkala, apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo, valtuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

Lausunnossa kerrottiin myös, että Hämeenlinnan kaupunki on perustanut valmiusryhmän ja tukee kaikin tavoin valtiota ja SPR:ää uusien, riittävän suurten vastaanottokeskusten tilojen löytämiseksi kaupungista. Tiedotteen mukaan Hämeenlinnassa on eri toimijoiden kautta avautumassa uusia pakolaisten hätämajoitusyksiköitä eri puolille kaupunkia. Kaupungin oma yksikkö Taimistontiellä tyhjenee tällä viikolla Iittalassa avattavaan yksikköön.

Poliisi pyytää yleisöltä havaintoja henkilöistä tai ajoneuvoista, jotka ovat liikkuneet Lammin Pellavamakasiininkujalla tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 2.30–3.30. Poliisille voi ilmoittaa havainnoistaan numeroon 0295 437 746 tai osoitteeseen vihjeet.hame@poliisi.fi.