Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Erkki Korhosesta Vuoden lyseolainen

Kapellimestari, pianisti ja Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätion johtaja Erkki Korhonen on Vuoden lyseolainen vuosimallia 2015. Arvonimeä jakava Hämeenlinnan Lyseon Entisten oppilaiden yhdistys julkisti valinnan Lycee-juhlassa perjantaina iltapäivällä.

– Tuntuu oikein hyvältä ja nöyränä otan vastaan tämän kunnianosoituksen, Korhonen sanoo.

– Oli hienoa opiskella Lyseossa ja olen hehkuttanut sitä ympäri maailmaa sekä Sibeliuksen vanhana kouluna että paikkana, jolla oli suuri merkitys Suomen kielelle ja kansalliselle heräämiselle.

Korhonen muistelee olleensa kohtalaisen tunnollinen ja kiltti oppilas. Hän vietti Lyseon pulpeteissa vuodet 1967-1975, jolloin oppilaitoksessa oli vain poikia.

– Muistan sen hienona valtion kouluna, jossa oli intohimoisesti työlleen omistautuneita opettajia. Äkkiä tulevat mieleen Pekka Iisa, Raija Laaksonen, Aune Muroma, Toini Koistinen, Anna-Kaarina Valve ja Terttu von Weissenberg. Tykkäsin erityisesti historiasta, kielistä, maantiedosta ja biologiasta, Korhonen kertoo..

– Soitin koko kouluajan ja sain välitunneilla harjoitella juhlasalin Bösendorferilla. Minun aikanani vietettiin itsenäisyyden 50-vuotisjuhlia, joissa sodankäyneet opettajat kertoivat kokemuksistaan. Se jäi lähtemättömästi mieleen.