Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulmilta

1Helvi Aavalinnan Säätiö kutsui sunnuntaina 27.9. tukemiaan perheitä perinteiseen iloiseen iltapäivään Tiiriön Mc Donalds:iin. Ronald Mc Donald ilahdutti lapsia hauskoilla tempuillaan ja HPK:n pelaajia oli myös odotetusti paikalla. Mäkkäri täyttyi ääriään myöten iloisista perheistä, vaihdettiin kuulumisia, ajatuksia ja nautiskeltiin mäkkärin ihanista herkuista. Tilaisuus on odotettu jokavuotinen tapahtuma.

2Parolan alakoululle rantautui tiistaiaamuna 29.9. monelle lapselle uusi tuttavuus – rekka. Hämeenlinnalainen Liikennöitsijä Simo Vuorenpää halusi kantaa kortensa kekoon pienen ajan sisällä tapahtuneiden rekkaonnettomuuksien vuoksi. Työntekijöidensä Janne Saarisen ja Timo Riekkolan aktiivisella panoksella Parolan alakoulun oppilaat pääsivät päivän aikana pienen liikenneturvallisuus-infon lisäksi tutustumaan ajoneuvon hyttiin ja suureen kokoon ihan kosketusetäisyydeltä. Yrittäjän ja kuljettajien oma toive päivän vietossa olisi saada lapset ymmärtämään, että vaikka ajoneuvo on iso ja kuljettaja korkealla, ei kuljettaja näe kaikkea ympärillä tapahtuvaa. Päivän päätteeksi AKT:n alueyhdistyksen puheenjohtaja jakoi oppilaille heijastimet turvaamaan kulkua syyshämärässä.

3Hämeenlinnan veteraanikiekkoseura Kohottajat juhli 40-vuotisiaan viikko sitten Punaportilla. Juhlat olivat porukan näköiset ja kuuloiset, sillä ilta sujui turhia pönöttämättä hurtin huumorin höystämänä. Useammankin kerran kuultiin myös sotahuuto yy kaa koo zäp, joka on Aarno ”Hidu” Hietasen, seuran edesmenneen perustajajäsenen keksimä ja liittyy hänen Kaupunkiuutisiin kirjoittamiinsa pakinoihin. Juhlassa jaettiin myös Suomen veteraanikiekkoilijoiden FOHAn kunniamerkkejä. Kultaisen merkin sai Tapio Mäkelä, hopeisella palkittiin Pertti Tamminen, Jari Haapamäki, Juha Hyvärinen, Kaarle Tie, Antti Toivonen, Markku Piikkilä, Arto Hile ja Jorma Englund. Ansiomerkit jakoivat FOHAn puheenjohtaja Jarmo Salonen ja toiminnanjohtaja Aleksi Mäkilä. Kohottajien puheenjohtaja Veikko Pulli on vetänyt seuraa jo 30 vuotta. Hän on myös FOHAn kunniajäsen ja kultaisen ansiomerkin omistaja.

4Valtakunnallisen Heijastinpäivän kunniaksi Parolan Autokoulun yrittäjä Jiri Kattelus lahjoitti päiväkoti Marjahatun lapsille ja työntekijöille 50 heijastinliiviä sekä ison nipun heijastimia. Lahjoituksen vastaanottivat luontoryhmän esiopetusryhmän edustajina Leevi Kalliokoski ja Elsa Maijala ryhmän muiden lasten sekä opettajien todistaessa tapahtumaa.

Lasten lasisuunnittelukilpailun lasiteosten myyntituottoa Mannerheimin lastensuojeluliiton Hämeenlinnan yhdistykselle kertyi peräti 1032 euroa, Soda Shop Designin lasinpuhaltajat Marjut Numminen ja Aino Vilpas iloitsevat. MLL Hämeenlinnan yhdistyksen puheenjohtaja Annukka Aitasalo kertoo, että tämän tempauksen lahjoitettava summa käytetään kokonaisuudessaan lasten kulttuurielämyksen tuottamiseen. Kaikki teokset löysivät kodit. Korkeimman tarjouksen jättäneille on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

Visuaalisten taiteiden koulu Aimon julkistamaan Villit villasukat – kilpailuun osallistui liki sata ehdotusta. Taiteiden yönä 28.8. yleisö sai äänestää suosikkiaan ja kilpailun tuomarit valitsivat kolme kilpailun voittajatyötä, joiden tekijät olivat Luukas Jaakkola, Mirva Uotila ja Senni Ojala. Yleisön suosikki oli Roope Korhosen työ. Voittajat julkistettiin ja palkittiin Taiteiden yönä Cafe Villasukassa. Teokset ovat esillä Galleria Aimossa, Keinusaarentie 1, 7.10. saakka.

ArtHäme ’15 -taideviikko Janakkalassa tarjosi näyttelyitä, työpajoja, some-seminaarin, teatteria sekä luennon ja dokumenttielokuvan. Tapahtumiin tulleet saivat hienoja elämyksiä. Taideviikon tapahtumiin osallistui 1000 henkeä. ”Saimme nyt hyvää kokemusta ArtHäme taideviikosta, joka ensimmäistä kertaa järjestettiin Janakkalassa. Tästä opitaan paljon tulevia tapahtumia varten”, kulttuurisihteeri Piia Lievetmursu sanoo.

Hattulan taiteilijaseura avasi tämän vuoden toisen näyttelynsä Maailmalta Tammelan kunnantalon näyttelytilassa 2.10. Näyttelyyn osallistuu 11 taiteilijaseuran taiteilijaa. Näyttely on avoinna lokakuun loppuun asti.