Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sopraanot Metsäkedolla on enemmän kuin konsertti

Ensi viikon maanantaina Hämeenlinnan teatterin lavalla on esitys, jonka tarkoituksena on riemastuttuvalla tavalla rikkoa perinteisen konserttikokemuksen rajoja. Sopraanot Metsäkedolla marssittaa näyttämölle upeina laulajina tunnetun kolmikon, eli sopraanot Päivi Pylvänäisen ja Maria Lundin sekä tenori Tomi Metsäkedon.

Metsäketo on maamme suosituimpia klassisen musiikin laulajia, joka on esittänyt myös italialaisia iskelmiä, esiintynyt musikaaleissa ja voittanut Tanssii tähtien kanssa -kilpailun. Maria Lund on tunnettu jazzpainotteisesta ohjelmistostaan sekä valovoimaisista roolitöistään monissa musikaaleissa ja myös hänellä on plakkarissaan voitto tähtien tanssikisasta. Päivi Pylvänäistä taas on kutsuttu hullutteluun taipuvaiseksi koloratuurisopraanoksi, joka taitaa niin oopperan klassikot kuin sähäkät operettisävelmät.

Sketsiviihdettä

Kolmen laulajan konsertin pääpaino on korkeatasoisessa musiikissa, mutta yleisön riemuksi taiteilijat laittavat itsensä likoon monella muullakin tavalla. Esityksen on käsikirjoittanut ja ohjannut Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa viime suvena näytellyt Kalle Pylvänäinen.

– Tarkoituksenamme on yllättää katsojat huumorilla, Pylvänäinen kertoo.

– Huikean musiikin lisäksi luvassa on sketsejä. Musiikkinumeroissakin tulevat esiin lähes kaikki laulumusiikin tyylilajit ja niissä matkataan operetin, West Side Storyn ja Chisun kautta Matti Nykäseen.

Sketseissä piipahdetaan muun muassa parisuhdeterapeutin vastaanotolla ja muskarissa, tehdään kohteen ilmainen kuntotarkistus ja ihmetellään miksi sopraano kiljuu toimistossa. Mukana ovat myös hurmaajattaret Alma ja Elma.

Esityksen kapellimestari on Maija Ruuskanen ja koreografi Sami Vartiainen. Konsertti on Otto Kanervan Iltama Oy:n tuotantoa.

Sopraanot Metsäkedolla ma 5.10. klo 19 Hämeenlinnan teatterin Päänäyttämöllä.