Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vauhtia iltapäivätunteihin

Harvialan alakoulun liikuntakerhossa on aina tiistaisin valtava vauhti päällä, kun Janakkalan Janan yleisurheilun nuorisopäällikkö Jukka Peltosen suunnittelema ohjelma saa käytännön toteutuksen. Alkusyksystä kolmisenkymmentä 1.–4. -luokkien tyttöä ja poikaa perehtyvät yleisurheilun aivan ensimmäisiin aakkosiin – kahden ja yhden jalan hyppyihin, yhdellä jalalla pomppimiseen, matalien esteiden ylityksiin, juoksemiseen…

– Innostus on kiitettävää. Nyt liikuntakerhossa käydään myös ravintoasioita hieman läpi, Jukka Peltonen viittaa SUL:n 20 eri paikkakunnalla järjestämään Nestlé Healthy Kids -iltapäiväkerhotoimintaan.

Lapsille liikettä!

Liikunta ei enää ole suomalaislapsille ja nuorille jokapäiväinen asia. Lasten ylipaino on jo merkittävä ongelma. 12 prosenttia viidesluokkalaisista tytöistä ja 14 prosenttia saman ikäisistä pojista on ylipainoisia.

Suositusten mukaan suomalaisten kouluikäisten lasten ja nuorten tulisi liikkua päivittäin noin 1–2 tuntia. Lasten tulisi myös välttää yli kahden tunnin mittaista istumista. Päivittäinen television ja tietokoneen käyttöaika tulisi rajoittaa kahteen tuntiin. Tuoreet tutkimukset ovat osoittaneet, että vain pieni osuus suomalaisista lapsista ja nuorista toimii näiden suositusten mukaan.

Nestlèn ohjelma tavoittaa myös sellaisia lapsia, joiden elämään urheilu ei ole ennen kuulunut. Viime vuonna lähes puolet ohjelmaan osallistuneista lapsista ei ollut aikaisemmin harrastanut aktiivisesti urheilua. Ohjelma toimii 73 maassa eri puolilla maailmaa.

Suomen Urheiluliitto ry (SUL) on yleisurheilun suomalainen lajiliitto, joka palvelee 21 piirijärjestöä, yli 600 seuraa ja noin 70 000 yleisurheilutoiminnassa mukana olevaa ihmistä kaikkialla Suomessa.

Tietoa ravinnosta

Iltapäiväkerho on Nestlèn ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma, jonka tavoitteena on lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta sekä jakaa tietoa terveellisestä ravinnosta. Alakouluille suunnatun ohjelman pääpaino on Yleisurheileva iltapäivä -kerho, joka kokoontuu kymmenen kertaa ja haastaa lapset mukaan hyppäämisen, heittämisen sekä juoksemisen monipuoliseen maailmaan.

Yleisurheilun lisäksi koululaiset saavat iltapäiväkerhoissa tietoa monipuolisesta, tasapainoisesta ravinnosta. Ravitsemustiedon tuottaa UKK-instituutin Terve koululainen -hanke (TEKO).

Kuluvalla viikolla Harvialan koulun liikuntakerhossa kyseltiin muun muassa lempiaterioista ja kasvisten syönnistä. Myöhemmin kerrotaan muun muassa siitä, mitä kaikkea pitää päivän mittaan popsia, jotta käyttöön tulevat kaikki tarvittavat kehon rakennusaineet.

Harvialankin koulussa on vakituinen iltapäiväkerho, josta kaikki halukkaat pääsevät mukaan liikunnalliselle kerhotunnille.

Jana yleisurheilu puolestaan pyörittää liikuntakerhoja eri kouluilla, samoin iltaisin valmennusryhmiä.