Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moonika Ilménin levyjulkkareita juhlitaan tansseilla lomakylässä

Uusia tulkintoja nostalgisista klassikoista laulava Moonika Ilmén julkaisee loppuviikosta ensimmäisen pitkäsoittonsa Rakkauden katu. Solistilla on kokemusta jo 1990-luvulta, jolloin hän levytti ja keikkaili Aarni Varjosen kanssa, mutta uutuuslevy on aivan oma lukunsa. Albumi sisältää muiden muassa toivo Kärjen, Unto Monosen ja Erik Lindtrömin sävellyksiä. Ilménin esitystapaa on luonnehdittu Vintage-iskelmäksi.

– Tyylilajo oli jo selvillä ennen kuin ensimmäistä singleä ryhdyttiin tekemään, Ilmén kertoo.

– Ajatuksena on ollut esittää 1950- ja -6o-lukujen iskelmiä täm’än päivän mausteilla. Artisti-imagooni kuuluvat kauniit vaatteet ja naisellinen tyyli, joka on perua modistiäidiltäni.

Ilménin ensimmäinen single Nyt Sataa ilmestyi lokakuussa 2013. Sitä seurasivat Syksyn laulu marraskuussa 2014, Kuinka paljon rakkautta tämän vuoden helmikuussa ja Ikkunasi alla toukokuussa.

– Ihmisiltä on tullut keikoilla todella hyvää palautetta ja kaikki singlet ovat saaneet radiosoittoa ja nousseet Tätä Suomi tanssii -listalle.

– Olen keikkaillut yksityistilaisuuksissa kahdella eri kokoonpanolla. Iltarusko-yhtyeen kanssa on esitetty tanssimusiikkia ja Kesäyö-bändin kanssa taas rautalankaa ja beatia.

Poutahaukka mukana

Ilménin levytyksessä ja uran rakentamisessa on ollut tärkeänä taustavoimana oma elämänkumppani, tuottaja-manageri Risto Virta. Hänellä on ollut näppinsä pelissä esimerkiksi uuden albumin kappaleiden metsästyksessä.

– Monet näistä kappaleista ovat jääneet mieleen omasta nuoruudesta, Virta sanoo.

– Levytettävää materiaalia olen etsinut youtubesta ja kirpputorien vanhoilta viinyylisinkuilta. Aika paljon valinnat perustuvat melodisuuteen ja omaan intuitioon siitä, mikä sopisi Moonikan äänelle ja laulutyylille.

Albumi on äänitetty Valtone Oy:n studiossa Turussa. Levyn muusikoista suurin osa on länsirannikolta. Mukana on Ilménin veljet Jarmo, Mika ja Antti Kankaanranta, joilla oli siskonsa kanssa takanaan joitakin keikkoja jo entuudestaan. Ryhmän nimekkäimpiä soittajia ovat jazztrio Herdistä tuttu vibrafonisti Panu Savolainen ja Poutahaukkojen kitaristi Jouni Saario.

– Kuulin Saarion soittoa keikalla ja menin hattu kädessä kysymään, kiinnostaisiko levytysprojektimme häntä. Yllätyksekseni hän suostui, Virta muistelee.

– Tällä porukalla sovituksista on saatu monipuolisia ja rautalankanäkökulmaakin joistakin kappaleista löytyy.

Moonika Ilmén esiintyy levyjulkkaritansseissa sekä Iltarusko-yhtyeen että Kesäyön kanssa. Lippuja saa ennakkoon Hämeenlinnan uimahallin kahviosta.

Moonika Ilménin levyjulkkaritanssit la 26.9. klo 20 Aulangon lomakylässä.