Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päämääränä vilskettä Witsiälään

Witsiälän tanssilavan ensimmäinen kesä hauholaisen Asko Ylöstalon kipparoimana hiljeni kun lehdet alkoivat vavahdella puista.

Toiminta Kotkonkärjessä Hauhonselän rannassa ei kuitenkaan hiljene. Päinvastoin.

Ylöstalolla on suuria suunnitelmia ensi kesäksi paitsi 1950-luvulla rakennetulle tanssilavalle, myös 1800-luvun lopussa samaan pihapiiriin valmistuneelle Witsiälä-salille.

– Tarkoituksena on nostaa legendaarinen paikka vielä parempaan kukoistukseen, kuin mitä se joskus oli.

Elävää musiikkia ja tapahtumia

Tanssien lisäksi suunnitteilla on juhlia live-musiikista erilaisiin teematapahtumiin.

– Käytännössä tanssit triplaantuvat. Humppaväelle on luvassa päivä- ja iltatansseja tiistaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin, nuoremmalle kaartille rokimpaa menoa perjantaisin ja välillä festivaalein.

Koko perheen tapahtumia edustavat muiden muassa Vintagemessut, Sikajuhlat ja tukkilaiskisat.

– Aikoinaan Witsiälässä on seurannut tukkilaiskisoja jopa 10 000 katsojaa. Tuskin niihin lukemiin enää päästään, mutta olisi hienoa palauttaa tapahtuma ohjelmistoon.

Sitä ennen Ylöstalon aika kuluu kuin savotassa: Witsiälän alue on pantava uuteen uskoon.

– Kyllä siinä koko talvi vierähtää. Kun jotain tehdään, niin se tehdään kunnolla. Tavoitteena on, että ensi kesänä sekä tanssilavalla että Witsiälä- salissa soittaisi bändit samaan aikaan.

Vanhasta putkasta tunnelmallinen pubi

Ylöstalo osti Witsiälän lavan liiketoiminnan Leena Siveniltä helmikuun alussa.

Aiemmin hänellä oli kokemusta musiikkitapahtumien järjestämisestä lähinnä kotinurkissa, harrastepohjaisen navettarock-parven muodossa. Sen sijaan myyntitöitä Ylöstalo on tehnyt jo 30 vuotta.

– Ensimmäinen kesä sujui tunnustellen. Talven aikana Witsiälä-sali sorvataan rock-henkisemmäksi. Myös ulkoterassi laitetaan uusiksi.

Tanssilavan alta löytynyt ja kalteri-ikkunalla varustettu vanha putka puolestaan muuttunee parin vuoden sektorilla pieneksi pubiksi.

– Putka on toiminut 1950–1970-luvuilla jäähdyttelypaikkana, kun meno yltyi liian kovaksi. Pienellä laitolla siitä saa tunnelmallisen paikan.

Ylöstalo aikoo muutenkin lisätä Witsiälän vilskettä, joka oli ehtinyt jo vähentyä, muttei täysin hiipua. Kesällä 2016 yleisöä viihdyttävät muiden muassa Janne Tulkki, Anneli Mattila Marko Haavisto ja Poutahaukat sekä Matti Nykänen.

Jopa 1000-paikkainen Witsiälän pyhättö soveltuu myös erilaisten juhlien yritystilaisuuksien päänäyttämöksi.

– Odotan jo innolla ensi kesää, virtaa uhkuva Ylöstalo myhäilee.