Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kantolan tapahtumapuisto on valmiina rokkaamaan

Kantolan nurmella on aherrettu pitkiä päiviä, kun alueella on valmistauduttu maailmankuulun australialaisyhtyeen tulemiseen. Maanantaina pystyssä oli jo 200 metriä anniskelupisteitä, pitkät rivistöt bajamajoja ja massiiviset lavarakennelmatkin alkoivat hahmottua.

– Työt aloitettiin viikko sitten ja täällä on työskennellyt 25-50 ihmistä joka päivä, Live Nation Finlandin tiedottaja Maritta Kettunen kertoo.

– Tiistaina väkeä on jo 400. kun myös artistin oma crew saapuu paikalle. Itse tapahtumapäivänä alueella on noin 1500 työntekijää.

Live Nationilla on vankka kokemus suuren luokan konserttien järjestämisestä.

– Isoin tapahtumamme oli Madonnan keikka Jätkänsaaressa, jossa yleisöä oli 85 000 ihmistä. Äkkiä tulevat mieleen vaikka Metallica Helsingin Kalasatamassa ja Sonisphere Porissa.

Lava Belgiasta

Kantolaan pystytettävän lavan osat on toimittanut belgialainen Stageco, joka on alan johtava yritys Euroopassa. Rakennelman runko on saatu liikkumaan 20 rekka-aurtolla ja se saatiin pystyyn kahdessa päivässä.

– Yhtye on tilannut lavan suoraan valmistajalta ja me toimitamme nostokoneet, vastaava tuotantopäällikkö Tom Ahlberg sanoo.

– Täältä lava lähtee Amerikkaan ja sieltä edelleen Australiaan. Kasaamisessa on ollut suomalaisen työvoiman lisäksi mukana 10-henkinen ryhmä belgialaisia. Tiistaina tänne saapuu sitten vielä 30 rekkaa valoja, videoita ja äänentoistoa.

Tapahtuman turvallisuuspäällikön Ville Ketosen mukaan suuressa tapahtumassa on samankaltaiset riskit kuin pienemmissäkin. Kantolaan odotetaan jopa 55 000 ihmistä.

– Tulo- ja menoliikenteen ohjaaminen sekä turvallinen liikkuminen ovat avainasemassa, kun tapahtumassa on keskikokoisen suomalaiskaupungin verran väkeä, Ketonen tuumaa.

– Alueella ei saa olla mitään ansoja eikä mitään muutakaan ylimääräistä. Teemme tiivistä yhteistyötä poliisin ja pelastuslaitoksen kanssa, joten Kantolassa on konserttipäivänä 400-500 ihmistä huolehtimassa järjestyksestä ja turvallisuudesta.

Paikallista voimaa

Järjestäjät kehottavat yleisöä tutustumaan etukäteen tapahtuman nettisivuihin, joissa on tietoa soittoajoista, myyntipisteistä, kuljetuksista ja oheistapahtumista. Kantolan tupaantuliaisissa koeponnistettu tapahtumapuisto on valmiina kesän kohokohtaan.

– Tekniikat, vedet ja viemärit toimivat, eikä mitään ongelmia ole ollut, Linnan Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Mervi Käki sanoo.

– Tapahtuman tuottaja on tuonut paikalle kaiken tarvittavan, mutta samalla suosinut myös hyvin paljon paikallisia resursseja. Esimerkiksi tietoliikenteen hoitaa turenkilainen firma ja rakennustiimin jäsenistä yli 70 prosenttia on Hämeenlinnan seudulta.

Konsertin nettisivut osoitteessa www.acdcfinland.fi