Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan retkeilijät ovat luontoihmisiä

Vuoden 1979 marraskuussa joukko metsissä samoilevia ja kalastusta harrastavia hämäläisiä perusti yhdistyksen, jonka nimeksi päätettiin antaa Hämeenlinnan retkeilijät.

– Meitä oli paljon samanhenkisiä, luonnossa viihtyviä ihmisiä. Perustajajäseniä oli lisäkseni ainakin Juuso Manninen, Keijo Nummenpää, Jukka Jokinen ja Pirjo Manninen, Hämeenlinnan Retkeilijöiden puheenjohtaja Pertti Laaksonen kertoo.

– Olen lapsesta asti pitänyt luonnosta. Aikanaan kävin kouluakin Vanajanniemestä ja Alajärveltä käsin. Isänikin oli kova kalamies, souteli kuhaa Vanajanselällä, polkupyörällä tai potkukelkalla hän taittoi matkan Vanajalle. Kyllä kalastus sytyttää minutkin, verkottelen ja uistelen mielelläni, Laaksonen jatkaa.

Hämeenlinnan Retkeilijöillä on tätä nykyä noin 140 jäsentä. Yhdistyksellä on kaksi mökkiä, joita jäsenistö voi käyttää retki- ja kalastustukikohtinaan. Toinen rakennuksista sijaitsee Padasjoen Hakoistenjärvellä, toinen on Vanajanniemessä, josta seura on ostanut kalastusluvat ja alueella saa kalastaa. Yöpyä mökeissä ei kuitenkaan voi.

Luontoystävät mukaan

Hämeenlinnan Retkeilijät kuuluu valtakunnallisen Työväen Retkeilyliiton alaisuuteen.

– Pääjärjestö ottaa omansa jäsenyhdistyksiltä. Vastineeksi valtakunnallinen liitto tarjoaa etujakin, esimerkiksi erilaisia retkiä, lisäksi Työväen Retkeilyliitolla on Lapissa useita tukikohtia, joita jäsenistöllä on oikeus käyttää.

Toimintaan kuuluu retkeilyä, kalastusta ja matkoja esimerkiksi Lappiin. Yhdistyksen jäsenmaksu on 30 euroa.

– Kädestä suuhun yhdistyksessä elellään ja talkootyö on kunniassaan.

– Ulkoilmaelämästä ja luonnosta kiinnostuneet uudet jäsenet sopivat aina seuraan. Työväen Retkeilyliiton sivuilta löytyvät jäsenseurojen, kuten Hämeenlinnan Retkeilijöiden yhteystiedot.