Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan Härmä laajentaa jalkapallotoimintaansa

Urheiluseura Hämeenlinnan Härmä sai alkunsa 60-luvulla silloisessa Vanajan kunnassa Ruununmyllyn kylässä. Joukko Ruununmyllyn poikia harrasti ajan tavan mukaan jalkapalloa ja jääkiekkoa. Ajan myötä poikien harrastus laajeni ja pian he pelasivat Vanajan kunnan kyläsarjoissa Ruununmyllyn Palloseuran nimissä. Erinäisten vaiheiden jälkeen Voimistelu- ja Urheiluseura Härmä perustettiin 1967.

Nykyisessä Hämeenlinnan Härmässä ainoana perustajajäsenistä jatkaa Vladimir Uschanow, hän on jäsenenä ja kunniapuheenjohtajana Härmän johtokunnassa.

Palloilu on pääasia

– Härmän jäsenmäärä on toista sataa ja toiminnan painopiste on palloilulajeissa. Jalkapallo, salibandy ja futsal kuuluvat valikoimaan, kertoo seuran puheenjohtaja Harri Uschanov, joka on ollut seuran jäsen syntymästään saakka.

– Toimintamme laajenee ensi kaudella, kun otamme uutena mukaan B-tyttöjen kilpailujoukkueen. Tällä kaudella Härmä aloitti naisjalkapalloilun, se on toiminut hyvin ja nyt haluamme kasvattaa uusia pelaajia B-juniorien joukkueesta, Uschanov jatkaa.

Härmän naisten jalkapallojoukkueessa on yli 30 pelaajaa, joukkue pelaa ykkösessä eli toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Korkein on Naisten liiga, sen jälkeen tulevat ykkönen, kakkonen ja kolmonen.

Härmän rivien nuorin pelaaja on 16-vuotias. Mukana on myös maajoukkuepelaaja, 17-vuotias Sara Inget.

Seuran jäsenmaksut pyörivät muutamissa satasissa. Kustannuksia lisäävät myös pelimatkat, jotka ovat varsinkin naisten joukkueella pitkät. Harjoituksia on kolmesti viikossa ja pelejä kerran viikossa.

Jalkapalloa, futsalia, salibandya

Miesten korkein taso on Veikkausliiga. Härmän miesten jalkapallojoukkue pelaa kolmosta, alue on pienempi, joten miesten pelireissut ovat lyhyempiä.

– Futsal on jalkapalloa muistuttava, sisähallissa pelattava palloilulaji. Meillä on tänä vuonna A-juniorit, jotka pelaavat futsalin SM-sarjaa. Viime vuonna samat pojat pelasivat B-junioreissa ja voittivat SM-pronssia. Jalkapallojoukkueet harjoittelevat talvella säästöpankkiareenalla ja ulkotekonurmella.

Härmän miehillä on myös salibandyjoukkue.

– Suomessa jääkiekko on ykköslaji ja jalkapallo varsinkaan Hämeenlinnassa ei juuri vedä yleisöä. Avustuksia emme saa käytännössä lainkaan. Meillä on paljon pieniä tukijoita ja sponsoreita, kiitokset heille, he mahdollistavat toiminnan, puheenjohtaja Uschanov kiittelee.

– Talkootekijöitä ja seuratoimijoita tarvittaisiin lisää, tervetuloa joukkoon uudet aktiivit, Hämeenlinnan Härmän nettisivuilta löytyvät puheenjohtajan yhteistiedot.