Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan: Lukijoilta tylyä palautetta Hämeensaaren kaavasta – Pysäköintilaitoksen rakentaminen sai hyvin vähän ymmärrystä

Hämeensaaren asemakaavan muutosehdotus on vielä pari päivää asukkaiden nähtävillä Hämeenlinnan kaupungin nettisivuilla sekä palvelupiste Kastellissa.

Uudessa suunnitelmassa alun perin monitoimiareenalle varattu ala on korvautumassa lähes samankokoisilla pysäköintitiloilla.

Kysyimme lukijoiden mielipidettä Kaupunkiuutisten Facebook-sivulla ja reaktiot olivat tyrmistyneitä.

Monia kommentoijia ihmetytti, miksi Hämeenlinnaan enää yleensäkään rakennetaan pysäköintilaitoksia, kun edellisetkin ammottavat heidän mukaansa tyhjyyttään.

Pysäköintitaloa ei pidetty muutenkaan sopivana rakennuksena kaupungin paraatipaikalle.

Jotkut pitivät hanketta kokonaisuudessaankin suuruudenhulluna:

– Hämeenlinnassa tyhjiä asuntoja vaikka millä mitalla, syntyvyys romahtanut koko maassa, utopistit haaveilee yhä kasvukäytävästä kun on motari vieressä. Bensa kallistunut ja sähköautobuumi vaan ei oikein etene. Hämeenlinnan keskustassa ei ole mitään niin ihmeellistä että just sinne olis kovaa hinkua muilla kuin syrjäkylien nuorilla ja nuorillahan ei yleensä ole rahaa, eräs kaupunkilainen kirjoitti.

Yksi kommentoija arveli, että laki velvoittaa laitoksen rakentamisen, koska alueen asukkaat tarvitsevat pysäköintitilaa.

Yksi vastauksensa kirjoittanut ehdotti, että pysäköintilaitoksen tontti kannattaisi näin alkuvaiheessa jättää rakentamatta ja odottaa, että joku uusi sijoittaja keksii sille järkevää käyttöä.