Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan: Bablo levytti hämeenlinnalaisen Retkibanaanin vanhan punkbiisin – Kappale toi laulajan mieleen hänen oman nuoruutensa hölmöilyt

Rouheasta raspistaan tuttu iskelmä- ja rocklaulaja Bablo julkaisi viime viikolla singlen Sydän sanoo toisin, joka saattaa hämeenlinnalaisiin korviin kuulostaa yllättävän tutulta.

Kappaleen alkuperäinen esitys onkin hämeenlinnalaisen punkyhtyeen Retkibanaanin IV-albumilla, joka julkaistiin vuonna 2004.

Vuonna 1994 perustettu Retkibanaani teki neljä studiolevyä ja parisataa keikkaa ympäri Suomea, kunnes pani pillit pussiin vuonna 2004.

Kappale päätyi Bablon käsittelyyn niin sanotusti keittiön kautta, sillä hänen keikkamyyjänsä on biisin tekijä, Retkibanaanin basisti Olli Vartiainen.

– Yleensä punkhenkiset bändit tekevät versiota iskelmällisemmistä lauluista, mutta käy se näinkin päin. Tämä kappale jäi aikanaan hyvinkin vähälle huomiolle, ja Bablon esittämänä se on ihan uusi biisi. Haastan kaikki muutkin keikkamyyjät tekemään biisit edustamilleen artisteille, Vartiainen sanoo.

Ginger White Managementin tiedotteen mukaan Bablo koki kappaleen heti omakseen, ja lopputuloksessa on säilynyt tietty punkhenkisyys

– Tästä biisistä tulee vahvasti mieleen oma nuoruus ja sen ajan hölmöilyt, Bablo kertoo.

– Rakkaus oli riipaisevaa, jota se on edelleenkin, jos et ole saanut elämääsi balanssiin. Keikkamyyjäni antoi kuultavaksi tämän hienon biisin ja ihastuin heti sen tarinaan ja tekstiin.