Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan: Miksi yrittäjät ovat keskenään sotajalalla Suomen yrittäjäystävällisimmässä kaupungissa?

Nyt kuuluu kummia! Hämeenlinna on yksi yrittäjäystävällisimmistä kaupungeista koko Suomessa.

Näin todetaan Suomen Yrittäjien Kuntabarometri 2022 –kyselyssä, joka rankkasi Hämeenlinnan tarjoamat yrityspalvelut Suomen 3. parhaimmiksi.

Lisäksi yli 50 000 asukkaan kaupunkien listauksessa Hämeenlinna sijoittui viidenneksi, kun mitattiin elinkeinopolitiikan kokonaisarvosanaa.

Hienoa!

Aivan yhtä auvoinen kuva ei aina välity sosiaalisesta mediasta tai yrittäjätapahtumista, joissa kaupungin moititaan lähinnä haittaavan yrittäjien arkea monin eri tavoin.

Kitkaa on myös yrittäjien välillä. Kun kaupunki mahdollistaa joillekin jotakin, toisia se ei miellytä.

Hyvä esimerkki viimeksi mainitusta on Hämeenlinnan uusi terassikatu.

Alun perinhän siitä piti tulla huomattavasti pidempi, mutta kun halukkaita terassien pitäjiä ilmoittautui vain kourallinen, suljettiin autoliikenteeltä kesän ajaksi ainoastaan yhden korttelin pituinen pätkä Raatihuoneenkatua Skogsterin kulmauksesta Rauhankadun risteykseen.

Sekin oli silti joillekin liikaa.

Terassikadun naapurikorttelin yrittäjä erehtyi kritisoimaan kaupungin päätöstä Facebookin Hämeenlinna-ryhmässä. Pahaa aavistamaton yrittäjäparka sai kirjoituksestaan ison palauteryöpyn niskaansa. Asiakkaitakin ilmeisesti kaikkosi.

Yrittäjät ovat olleet kovilla korona-aikana alasta riippumatta. Viimeinen asia, mitä kaupunkiin kaivataan, on keskinäinen riitely.

Annetaan siis kaikkien yrittää ja kehitetään kaupunkia entisestään – silloin täällä viihtyvät niin yrittäjät kuin asiakkaatkin.