Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Susanna Tekoniemi löysi Hämeenlinnasta sekä kodin että loistavan paikan yritykselleen – Nyt verkkokaupan asiakkaat pääsevät helposti käymään myös paikan päällä

Vielä joku vuosi sitten Susanna Tekoniemelle ei olisi tullut mieleenkään siirtää 1950-luvulla perustettua perheyritystä Vaasasta jonnekin muualle.

Lähes tasan vuosi sitten yrittäjä kuitenkin muutti Hämeenlinnaan ja toi tänne myös Lasipiha-liikkeensä.

– Miehen vuoksi tänne muutin, avomieheni on täältä kotoisin. Muutoin olisin varmaan vielä Vaasassa, Tekoniemi kertoo, ja rapsuttelee samalla Luka-koiraansa, joka hänellä on myymälässä usein mukanaan.

“Voi pistäytyä vaikka ohikulkumatkalla”

Taidelasiin keskittynyt liike sijaitsee Hämeenlinnan keskustassa Birger Jaarlin kadulla.

Tekoniemen mukaan yrityksen siirto tänne oli liiketaloudellisesti järkevää.

– Verkkokauppani asiakkaista pääosa on Helsingistä ja Tampereelta. Nyt tavoitan myös pääkaupunkiseudun asiakkaat. He ovat tunnin ajomatkan päässä, ja moni heistä onkin jo tullut käymään myymälässä paikan päällä.

Myös Hamkin lasi- ja keramiikkapuoli sekä Iittalan ja Riihimäen lasikeskittymät painoivat vaakakupissa.

– Vielä Hämeenlinnassa ei ole täysin hoksattu, että olemme täällä. Lasialan opiskelijat ovat jo tänne löytäneet. Verkkokauppa toki tavoittaa kaikki, mutta monet asiakkaat haluavat tulla hipelöimään tuotteita. Vaasa ei ole minkään reitin varrella, vaan sinne täytyy varta vasten mennä, mutta tänne Hämeenlinnaan voi pistäytyä vaikka ohikulkumatkalla.

Perheyritys palasi toimintansa juurille

Lasipiha VP-Tekoniemi oy on Tekoniemen papan perustama yritys, jota hän jatkaa nyt kolmannessa polvessa.

– Olin ollut toimitusjohtajana vuodesta 2015 ja isän jäätyä eläkkeelle vuonna 2019 otin vetovastuun.

Toiminnan painopiste on sisustuksen puolella.

– Pappa aloitti taidelaseista, siitä se sitten laajeni rakennus- ja ikkunalaseihin, mutta nyt olemme palanneet siihen, mistä yritys alun perin lähti.

Verkkokauppa firmaan perustettiin jo vuonna 2008.

– Myyn taidelasitarvikkeita ja teen tilauksesta sisustukseen liittyviä taidelasitöitä. Tuo verkkokauppa on minulle rakas ja siihen haluan panostaa.

Jossain vaiheessa Tekoniemi opiskeli matkailualaa ja myös kulttuuri sekä historia kiinnostivat, mutta lopulta lasiala vei voiton.

– Olen ollut tässä 13-vuotiaasta. Silloin äitini ensimmäisen kerran opetti tekemään lasitöitä ja siitä asti olen ollut mukana.

Verkkokauppa kantava voima

Tavallisesti yrittäjän työviikko alkaa sähköpostien selailulla ja tilausten lähettämisellä. Välillä päivät saattavat venyä pitkälle iltaan.

– Taidelasitarvikkeiden myyntisesongit ajoittuvat opistojen kausien alkuun. Osa-aikaisen työntekijän palkkaaminen voi olla syksyllä ajankohtaista.

Verkkokaupan osuus on 60–70 prosenttia myynnistä.

– Verkkokauppa on liikkeen kantava voima, mutta halusin myös kivijalkaliikkeen, johon asiakkaat voivat tulla.

Loppuviikosta on yleensä aikaa muidenkin asioiden hoitoon.

– Nytkin on pari tilaustyötä jonossa. Hyvin on lähtenyt menemään.