Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonnosta: Pienen vipeltäjän liraus liiterin nurkkaan voi aiheuttaa arvaamattoman harmin – Mietin, miten niin pienestä voi seurata niin isoa

Olen tottunut seuraamaan metsämyyrän vipellystä piilokojusta käsin. Se kun käy nappaamassa osan lintukuvauksen houkutusherkuista. Eikä siinä mitään, ollakseen jyrsijä metsämyyrä vaikuttaa lähes sympaattiselta ja sen pyrähdyksiä katselee mielellään lintuja odotellessa.

Asian pohdintaan sain uuden näkökulman kun majoituin sairaalassa samaan huoneeseen myyräkuumepotilaan kanssa. Tuo potilas voi ajoittain todella huonosti ja hoitajilla piti kiirettä mittausten, kokeiden ja kuvauksiin viemisten kanssa. Seuratessani vaativaa hoitotyötä mietin miten niin pienestä voi seurata niin isoa.

Metsämyyrä, joka siis myyräkuumetta levittää painaa ehkä 30 grammaa. Tuo punaturkki on päästänyt pikku lirauksensa kesämökin liiterin nurkkaan, josta virusta on kulkeutunut pahaa aavistamattoman klapinhakijan sieraimeen. Pian myyrän tekosen seurauksia korjataan kolmessa vuorossa kymmenien ammattilaisten voimin.

No, jos se potilasta yhtään lohduttaa, myyräkuumeen voi kuulemma saada vain kerran.

Kirjoittaja tarkkailee lintuja ja muuta luontoa, joskus pieni pilke silmäkulmassa.