Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan: Oliko tämä nyt ihan reilua peliä, Juha Tapio?

Hämeenlinnalaisen Aleksi Aromaan tippuminen The Voice of Finland -kilpailusta juuri ennen finaalia oli katkera pala monille miehen faneille.

Alun perin runsaasta paikallisväristä ei perjantain finaalissa ollut enää jäljellä häivähdystäkään. Sitä paitsi useimmat ovat sitä mieltä, että Aromaa olisi laululahjojensa ja esiintymistaitojensa puolesta todellakin kuulunut finaaliin.

Juha Tapio halusi hevimiehen

Vieläkin karvaamman tilanteesta teki se tosiasia, että jos Juha Tapio olisi valinnut toisin, finaalissa olisi laulanut Paavo Laapotin sijaan Aromaa.

Viikon takainen semifinaalihan meni siis siten, että tähtivalmentaja sai antaa toiselle kilpailijalle 40 ja toiselle 60 pistettä. Loput sata ääntä jakoivat tv-katsojat.

Tapio antoi suuremman potin Laapotille. Tämän äänisaalis oli 118, joista yleisöäänten osuus oli 58.

Aleksi Aromaa sai ääniä 82, joista yleisöltä kertyi 42.

Mikäli Juha Tapio olisi valinnut toisin, Aromaa olisi kerännyt 102 ja Laapotti 98 ääntä.

Kitaristi vei huomion

Muiden semifinalistien kohdalla erot yleisöäänissä olivat niin selvät, ettei tuomarin valinta olisi vaikuttanut lopputulokseen.

Kaksi viikkoa sitten yleisö sai ensimmäistä kertaa vaikuttaa kilpailun kulkuun. Silloin se äänesti jatkoon Aromaan.

Semifinaalissa Laapotin esiintymiseen oli kuitenkin lisätty kaikki mahdolliset ulkomusiikilliset elementit kuten keskellä tulishowta taituroiva kitaristi, jonka hiukset liehuivat tuulikoneen voimasta. Sinänsä komeasti laulanut Laapotti jäi melkein kaiken varjoon.

Kontrasti ei olisi voinut olla suurempi Aromaan tyylikkään vähäeleiseen esiintymiseen, joka sai liveyleisön pidättämään hengitystään.

Epäreilua, Hämptonissa harmitellaan!