Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ote arkeen vahvistuu nuorten liikuntaryhmässä – Wild Ducksin porukkaan voi hypätä mukaan milloin tahansa

Fyysinen harjoittelu pitää vireänä, arki sujuu ja ote omaan elämään vahvistuu, kun haastaa itsensä liikunnan kautta.

Wild Ducksin sählyvuorot Poltinahon salibandyhallissa ovat todellista matalan kynnyksen toimintaa, sillä mukaan pääsee muitta mutkitta vain ilmestymällä paikalle.

Tällä hetkellä porukka kokoontuu pelaamaan perjantaisin kello 16.

– Aloitimme helmikuun puolessa välissä ja kevät mennään tällä yhdellä vuorolla. Syksystä lähtien jatketaan kahdella vuorolla, mikäli korona ei järjestä mitään yllätyksiä, ryhmän vetäjä Mikko Koski sanoo.

Toimintaa kaivataan

Wild Ducks syntyi vuonna 2007 Läntisessä lähiökeskuksessa vapaaehtoispohjalta, kun veljekset Mikko ja Toni Koski perustivat Jukolan ja Nummen nuorille suunnatun liikuntaryhmän.

Myöhemmin toiminta laajeni ja nykyään Ducksin taustalla ja tukena ovat kaupungin nuorisopalvelut ja Hämeenlinnan Liikuntahallit oy.

Isoveli Toni Koski työskentelee Hämeenlinnan kaupungilla etsivänä nuorisotyöntekijänä ja Mikko Koski liikuntaneuvojana.

– Pelaamassa on käynyt parisenkymmentä henkeä joka kerta ja uusia kävijöitä ilmaantuu tasaisesti. Tuntuu, että tällä hetkellä ihmisillä on suurempi tarve tällaiselle toiminnalle kuin koskaan.

Ryhtiä elämään

Salibandyn lisäksi 15 vuotta täyttävässä liikuntaryhmässä on harrastettu muitakin lajeja nuorten kiinnostuksen ja mahdollisuuksien mukaan.

Ryhmä on suunnattu 16–29-vuotiaille opiskeleville, työttömille tai työssä käyville nuorille, jotka kaipaavat liikuntaa rennossa ilmapiirissä ilman maksuja ja sitoumuksia.

Liikkumisen lisäksi johtoajatuksena on koko ajan ollut lisätä nuorten sosiaalista osallisuutta ja mahdollistaa työelämä- ja opiskeluvalmiuksien vahvistamista ja verkostoitumista.

– Porukkaan kuuluminen tuo ryhtiä elämään. Mukaan on esimerkiksi tullut monia Hämeenlinnaan juuri muuttaneita, jotka ovat tätä kautta löytäneet kavereita ja uusia mahdollisuuksia mennä elämässä eteenpäin, Koski kertoo.

Erilaisia ihmisiä

Koski korostaa, että porukkaan mahtuvat kaikenlaiset pelaajat aivan aloittelijoista lähtien. Joskus tosin pelien taso saattaa yllättääkin.

– Voi ajatella niinkin, että Wild Ducks voi jollekin pelaajalle toimia vaikkapa väylänä nousta kilpajoukkueeseen. Tärkein asia on kuitenkin, että erilaiset ihmiset ja lähtökohdat tasapainottavat toisiaan. Kaikki pääsevät mukaan, eikä ketään jätetä kentän reunalle.

Lisätietoja Facebook-ryhmässä Wild Ducks – Hämeenlinna, tiedustelut mikko.koski@liikuntahallit.fi.