Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-iän ylitys näkyy ja tuntuu – Tietäähän sen, kun selällään makaa, mihin ne tissit valahtavat

Keski-iän ylitys on alkanut tuntua molemmissa päissä, luissa ja ytimissä.

Nuorena sitä tarvitsi ottaa vain yksi lääke päivässä, se e-pilleri. Nykyään sellaista ei tarvita, sen sijaan kaikenmaailman sokeri-, verenpaine- ja kolesterolilääkkeitä kylläkin vino pino.

Toisinaan aamulla unohdan ottaa lääkkeeni. Ennen siitä olisi saattanut olla seurauksena raskaus, nykyään kuolema.

Sydämessä muljahti, eikä se ollut rakkautta

Muutama päivä sitten olin aikeissa ryhtyä katsomaan telkkaria. Asetuin sängylleni ja sitten tuikkasi. Niin kuin olisi sukkapuikolla tirvaistu sydämeen. Oikein huuto pääsi, mutta kun ei heti henki lähtenyt, jatkoin töllötystä.

Sen verran kuitenkin säikähdin, että mittasin verenpaineeni.

223/155 ja syke 45! Säikähdin lisää! Sydämessä tuntui muljahtelua, eikä se johtunut rakkaudesta. Mittasin paineet moneen kertaan, aina vaan lukemat olivat järkyttävät!

Lopulta soitin sairaalaan, josta sanottiin, että soita ambulanssi, äläkä tee mitään, pötkötä vain. Siinä pötkötellessä ehti mieleeni hiipiä asioita…

Kuin kohtaus dramaattisesta elokuvasta

Huusin lapsilleni, että siivotkaa se eteinen äkkiä. Ja katsokaa, ettei siellä ole kissanpaskoja.

Vedin peiton päälleni, sätkin rytmihäiriöissäni ja tunsin olevani dramaattisessa elokuvassa. Mielessäni jo näin, kuinka lapseni laskivat upeita kukkalaitteita haudalleni. Siinä kohdassa olisi voinut soida Ennio Morriconen Croce dámore, ei nyt ainakaan mikään Saunaralli.

Kuka nyt rintaliivejä kotona käyttäisi?

Kun ambulanssimiehet tulivat, toinen heistä oli maskinsa alla oikein edustuskelpoinen nuori mies, eikä siinä mitään, paitsi kun…

Minulle tehtiin EKG. Ja siitä sitten paitaa pois…Paitaa pois!!!

Enpä nyt aina kotonani viitsi rintaliivejä käyttää ja tietäähän sen, kun vanhempi akka selällään makaa, mihin ne tissit valahtavat.

Asiaa ei kyllä mitenkään parantanut se, että kun peitto vedettiin pois, että voitiin liimata ihoon niitä sinisiä lätkiä, minulla oli jalassani sellaiset kireät nahkahousut.

En edes tiedä, kuinka perverssiltä se on näyttänyt. Hulluja juttuja höpöttävä, itsekseen hihittelevä kääkkä blondi nahkahousuissa ja kuihtuneet patalaput kainaloissa.

Verhon takana tapahtuu vaikka mitä

Yhtenä päivänä istuskelin muutaman tunnin ensiavun tarkkailussa. Sepä oli varsin mielenkiintoinen paikka. Ihan siinä verhon takana tapahtui vaikka mitä.

Kuulin, kuinka lääkäri sanoi jollekin, että: Mä puukolla viillän näin, niin se veri tulee ulos.

Toista potilasta opastettiin, että jos tulee joku hätä, niin soittakaa kelloa. Potilas kysyi, että mitähän kelloa. Ikään kuin siellä ensiavussa olisi ollut oikein valinnanvaraa. Että jos on pieni hätä, niin soittakaa tätä lehmänkelloa tässä ja isommassa hädässä soitatte sitten tätä Konevitsan kirkonkelloa ja lujaa.

Mutta henkilökunta oli ystävällistä kaikessa kiireessään ja varmasti palkankorotuksensa ansainneet.