Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kimi Känkänen (sd.) vastaa Jarmo Eskeliselle: Kolumni heitti lokaa päälleni – Sibeliuksenkadun pyörätiestä oli vaihtoehtoisia suunnitelmia

Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset julkaisi 6.4.2022 Jarmo Eskelisen kolumnin, joka heitti lokaa minun ja edustamani puolueen niskaan sekä pyrki rapauttamaan luottamusta Hämeenlinnan kaupungin liikennesuunnitteluun.

Valitettavasti koko kolumni on – jälleen – vailla totuuspohjaa väitteineen ja oletuksineen. Alkaa vaikuttaa hälyttävän paljon maalittamiselta.

Aikaisemmassa helmikuisessa sometekstissäni, johon Eskelinen viittaa, kommentoin hänen aikaisemman kolumninsa virheellisiä väittämiä. Ilmeisesti valheiden levittely on tarkoituksellista, kun sama toistuu.

Turvallisuus perusteena

Eskelinen vetää asioita hatustaan kuin Stubb konsanaan, joskin Stubb ymmärsi sanoa edes: ”sori siitä”. Juristi lausuu tieliikennelaista ilmeisesti edes lukematta kyseistä lakia ja asiantuntemattomuus liikennesuunnitteluun näkyy käytetyissä termeissä.

Sibeliuksenkadun pyörätiestä oli vaihtoehtoisia suunnitelmia, toisin kuin Eskelinen väittää.

Poliitikot valitsivat neljästä Kasarmikadulle ja Sibeliuksenkadulle laaditusta vaihtoehdosta Sibeliuksenkadun yksisuuntaiset pyörätiet 2018.

Yksisuuntaisuus valittiin ennen kaikkea liikenneturvallisuuden vuoksi, eikä siksi että valtio meitä ohjaa yksisuuntaisiin järjestelyihin.

Päätökset oli jo tehty

En ole osallistunut yhdenkään puolueen ohjelman tai tavoitteiden laatimiseen, eikä hanke ollut yhtään sen poliittisempi kuin muutkaan infran suunnitteluhankkeet ovat. Jo 2018 oli päätetty edetä esitetyllä ratkaisulla.

Vuonna 2020 päätettiin hakea valtiolta avustusta keskustan pohjois–etelä-suuntaiselle reitille, mikä oli 2016 poliittisella päätöksellä määritelty tärkeimmäksi pyöräilyhankkeeksi ja keskustavision yhteydessä 2019 jälleen poliittisesti vahvistettu tehtäväksi Sibeliuksenkadulle.

Allekirjoittanut taas tuli mukaan politiikkaan vasta vuoden 2021 kuntavaaleihin.

Kaupungin liikennesuunnittelijana aloitin lokakuussa 2019, eli päätökset Sibeliuksenkadusta oli jo tehty ja suunnittelu oli pitkälti valmis.

Vaihtoehtoinen totuus

Osallistuin toki yleissuunnitelman päivittämiseen 2021. Vaikka se Eskelisen agendan kannalta olisi erittäin hyvä, niin Sibeliuksenkadun suunnitelma ei ollut minun kynästäni.

Muiden mielipiteet ovat minun mielestäni arvokkaita ja niille kannattaa antaa tilaa. Kunhan ne vaan perustuvat faktoihin, eivätkä vaihtoehtoiseen totuuteen.

Minun mielipiteeni ovat toden totta minun mielipiteitäni. Kaupunki hoitaa tiedottamisensa ja kantansa kertomisen asioihin ihan muita reittejä kuin minun mielipidekirjoitusteni kautta.

Kimi Känkänen

paikallispoliitikko (sd.)

Hämeenlinna