Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnan Marttojen näyttelystä välittyy tekemisen riemu – Isosta yhdistyksestä löytyy usean eri tekniikan taitajia

Ilo ja oivallus – taide- ja käsityönäyttely on esillä Hämeenlinnan pääkirjastossa sunnuntaihin asti.

Pääkirjastossa on esillä Linnan Marttojen taide- ja käsityönäyttely Ilo ja oivallus.

Suuresta yhdistyksestä löytyy taitajia monelta alalta: näyttelyssä on akvarelleja, öljyväritöitä, ikoneja, posliinimaalauksia, keramiikkaa ja neuleita. Suuret tilkkutyöt, kuultokudokset ja ryijyt on ripustettu aulaan ja lehtisaliin.

Näyttelyssä on tuotoksia kaikkiaan 28 kädentaitajalta.

Linnan Martat Marjaleena Etula ja Helena Mattila kertovat, että töitä on esillä yhteensä noin parisataa.

Kierrätysosastossa on monenlaista visiota, muiden muassa Sinikka Karppisen pajunkissa- ja lillukanvarsitöistä Mirja Toivosen teepussiryijyyn unohtamatta monista kierrätysmateriaaleista tehtyjä laukkuja ja koruja.

– Kierrätys on yksi näyttelyn teemoista. Täällä on hyviä esimerkkejä, miten kaikenlaisia materiaaleja voi käyttää luovasti, Mattila kertoo.

Näyttelystä voi ammentaa ideoita omaan tekemiseen

Martat ovat kokeneet suurta riemua keskittyessään näyttelyn rakentamiseen ja näyttelyssä kävijät voivat saada siitä paljon iloa ja uusia oivalluksia.

– Olemme saaneet ylistävää palautetta, että näyttely on runsas sekä monipuolinen ja siinä on kaunis esillepano, Mattila jatkaa.

Näyttelyssä on tavoiteltu harmoniaa ja rauhallisuutta aikoina, jolloin levottomuudet idässä ovat saaneet koko maailman huomion.

– Ajatuksena on, että kävijät voivat tulla hakemaan täältä oivalluksia omaan tekemiseen. Olemme korostaneet myös yhdessä tekemisen iloa. Täällä on paljon ryhmässä tehtyjä töitä, Etula kertoo.

Toimelias yhdistys monessa mukana

Linnan Martat tekee vuosittain hyväntekeväisyysprojekteja. Käsintehtyjä peittoja, sukkia, taideteoksia on lahjoitettu eri laitosten toiveiden mukaan. Niistä pyörii näyttelyssä diaesitys. Tänä vuonna päiväkodit pyysivät leluja ja nukenvaatteita, näitä on nyt esillä vitriineissä.

Linnan Martat on 150 jäsenen toimelias yhdistys. Yhdistys toimii osin yli kymmenessä erilaisessa harrasteryhmässä, joita ovat ruokaryhmät, lukupiirit, vesijuoksu ja talkootoiminta.

Linnan Marttojen Ilo ja oivallus -näyttely Hämeenlinnan pääkirjastossa (Lukiokatu 2) 27.3. asti.