Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämptonissa puhutaan: Tuomittu selostajalegenda Tapio Suominen tarinoi hattulalaislapsille ja padeloi hyllyjen välissä

Kirjastojen toiminta on palannut hiljalleen normaaliarkeen. Satutunnit jatkuvat ja uusiakin tapahtumia on kehitelty.

Maanantaina Hattulassa järjestettiin kaksi Tapsan tarinatuokiota 5–8-vuotiaille. Paikan päälle saapuneille paljastui, että satusetä oli koko kansan tuntema urheiluselostaja Tapio Suominen.

Suominen suorittaa parhaillaan yhdyskuntapalveluaan Hattulan kunnan liikuntatoimessa ja kirjastolla. Ilmankos hän onkin kehunut sekä kunnan latuja että kirjastolaitosta viime aikoina sosiaalisen median kanavissaan.

Vaihtoehtona olisi ollut vankila

58-vuotias Tapio Suominen tunnetaan työstään urheiluselostajana. Pitkä ura Ylessä päätyi muutama vuosi sitten potkuihin.

Kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava Suominen on jäänyt useamman kerran kiinni rattijuopumuksesta.

Viime vuoden lopulla hänet tuomittiin kahdesta Hattulassa sattuneesta törkeästä rattijuopumuksesta ja ajo-oikeudetta ajamisesta 150 tunnin yhdyskuntapalveluun.

– Tuomion vaihtoehtona olisi ollut viisi kuukautta niin sanottua kovaa linnatuomiota, mutta onneksi saan kärsiä tuomioni tässä muodossa. Olen osan palveluajasta täällä kirjastolla ja toisen osan Hattulan liikuntatoimen puolella, Suominen kertoo Seiskassa.

Kirjastolla hän työskentelee päivän viikossa ja viihtyy mainiosti. Hattulan kirjaston Facebook-sivuilta löytyy esimerkiksi video Suomisesta pelaamassa padelia hyllyjen välissä.

Terapia ja lääkkeet pitävät sairauden aisoissa

Suomisen yhdyskuntapalvelu jatkuu toukokuulle ja on nyt siis noin puolivälissä. Yhdyskuntapalvelun lisäksi Suominen on kertonut käyvänsä säännöllisesti päihdeterapiassa.

Suominen kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen sairaudessaan masennusjakso iskee usein keväisin.

– Valon lisääntyessä mieli viipyilee ja saattaa reagoida sukeltamalla. Nyt olen varautunut, kaikin mahdollisin keinoin. Lääkitys, terapia, elämäntavat, tukiverkko kohdillaan ja paikallaan. Tästä tulee hyvä! Suominen lupaa.