Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaksi uutta ravintolaa piristää ihan pian Hämeenlinnan keskustaa – "Tavoitteena on aito ravintolakaupunki"

Seinän takana Hallituskadulla avautuu myös uusi viiniravintola.

Mutkaton uusi ruokaravintola ja pistäytymispaikka Puisto Brgr avaa ovensa viikon päästä eli maaliskuun yhdeksäntenä päivänä.

Ravintolan nimi tulee siitä, että yrittäjät halusivat lämminhenkisen paikan, jossa voi nähdä ystäviä, käydä syömässä lasten kanssa tai viettää iltaa burgereiden ja oluen äärellä – vähän kuin oikeassa puistossa.

Yrittäjät kuvailevat uutta ravintolaansa tasokkaaksi, urbaanihenkiseksi fast casual -paikaksi. Käytännössä se tarkoittaa käsityönä paikallisista raaka-aineista tehtyjä hampurilaisia, ribsejä ja potatobowleja. Viimeksi mainittu tarkoittaa uppopaistetuista perunoista tehtyä perunasalaattia, jota Hämeenlinnassa ei vielä muualta saa.

– Keskitymme huippuhyvään pikaruokaan. Matala hintataso, mutta korkea laatu tunnelmallisessa ympäristössä, Joakim Parkkonen lupaa.

Hänen mukaansa mahdottomalta kuulostava yhtälö onnistuu hyvien verkostojen ja ammattitaidon avulla. Hampurilaisten liha tulee Hyvinkäältä, sämpylät Katinalasta ja kasvikset paikallisilta kasvimailta. Esimerkiksi kaalin ravintola fermentoi eli hapattaa itse.

– Se vaatii viitseliäisyyttä. Yrittäjinä emme katsele omia työtuntejamme, muistuttaa Matias Pyykkö.

Ravintolaan tulee myös äänentoisto, joka mahdollistaa pienimuotoisten livekeikkojen järjestämisen.

– Puisto tulee panostamaan myös laadukkaan takeaway-tuotteen toteuttamiseen, Parkkonen lupaa.

Viinibaarissa myös sakevalikoima

Aivan seinän takana aloittaa lähes samoihin aikoihin myös toinen ravintola. Viereisessä huoneistossa avataan maaliskuun kolmannella viikolla samojen yrittäjien viinibaari Street Vintti Wine & Dine.

– Ajatus lähti siitä, että Hämeenlinnan keskustassa olisi paikka, jonne voi tulla juomaan lasin viiniä, syömään fine dining -tasoisen ruokalajin ja jatkaa matkaa. Toki halutessaan voi maistella vaikka viisikin ruokalajia, sillä valikoimassa on useita erilaisia japanilaishenkisiä annoksia, laadukkaita juustoja ja paikallisen leipomon leipää, Parkkonen kertoo.

Kylmät annokset ovat pitkälti samoja kuin emoravintola Vintin kausimenussa, mutta Street Vintillä annokset suuntaavat vielä vahvemmin Japanin suuntaan.

– Vintin keittiömestari Miika Keskitalo vastaa myös tämän paikan ruokapuolesta. Täältä voi hakea esimakua siihen, mitä Vintiltä saa.

Ilta- ja viikonloppupainotteisesti avoinna oleva viiniravintola tarjoaa myös cocktaileja sekä sakevalikoiman.

Tavoitteena on luoda Hämeenlinnasta ruokakaupunki

Moni voi ihmetellä, miten nuoret yrittäjät uskalsivat lähteä investoimaan ja rakentamaan kahta uutta ravintolaa tilanteessa, jossa koronarajoitukset kurittivat ravintola-alaa.

Parkkonen kertoo luottaneensa kuitenkin siihen, ettei rajoituksia voida jatkaa loputtomiin. Myös pandemia on rokotusten ja viruksen muuntumisen myötä rauhoittunut.

Itse asiassa pandemia ravintolasulkuineen loi yrittäjille tilaisuuden uusien ravintolaideoiden kehittelyyn.

– Meillä on ollut jo parin, kolmen vuoden ajan ajatuksissa laajentaa markkina-asemaamme Hämeenlinnassa, Pyykkö sanoo.

Uusien ravintoloiden lähistöllä Hallituskadulla, Kirkkorinteessä ja Raatihuoneenkadulla on pienten viini-, olut- ja ruokaravintoloiden keskittymä. Parkkonen näkee, että paikat vain täydentävät toinen toisiaan.

– Tavoitteena on nimenomaan saada tähän kaupunkiin tällaisia keskittymiä, joista voi muodostua aito ravintolakaupunki.

Yrittäjät haluavat tehdä yhdessä toisten ravintoloitsijoiden kanssa Hämeenlinnasta kiinnostavan ruokamatkailukohteen. Suunnitelmissa on myös ruokatapahtumia.