Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hämeenlinnan torille ilmestyi kontillinen animea ja mangaa – Japanilainen fantasiamaailma kiehtoo sekä lapsia että aikuisia

Hämeenlinnan torille ilmestyi tiistaina konttimyymälä täynnä japanilaisia anime-tuotteita.

– Täältä löytyy muun muassa pehmoleluja, figuureita, pieniä avaimenperiä, japanilaisia herkkuja, tyynyjä ja tietenkin manga-sarjakuvia, myyjä Reetta Tonteri luettelee.

Iltapäivään mennessä muutama asiakas oli jo käynyt kontissa pyörähtämässä.

– Näitä ostavat ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita näistä sarjoista ja tuotteista, mitä täällä on.

Sekä lasten että aikuisten juttu

11-vuotias hämeenlinnalainen Deniz Mese tutkii myymälän valikoiman tarkkaan. Lopulta mieluisimmaksi osoittautuu pieni anime-figuuri.

– En osaa sanoa, mikä näissä kiehtoo. Nämä ovat hienoja ja tällaisen olen aina halunnut. Aion ostaa tämän, mutta vasta huomenna, isonveljensä kanssa paikalle poikennut Mese kertoo.

Hämeenlinnalainen Samuli Savolainen piipahtaa kontissa japanilaisten herkkujen houkuttelemana.

– En ole aiemmin tätä myymälää täällä nähnyt. Näin kyltistä, että tämä on japanilaiskauppa. Noita Pocky-kookoskeksejä aion ostaa, sillä olen syönyt niitä ennenkin. Niitä saa ainakin City-marketista.

Kiinnostavatko manga-sarjakuvat aikuisia?

– Kyllä minulla kavereita on, jotka mangaa lukevat ja itsekin luen.

Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa

Anime-oheistuotteita maahantuovan Urumin kontti on Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa.

– Aikaisemmin myimme tuotteita eri tapahtumissa, mutta kun ne koronan takia peruuntuivat, täytyi keksiä jotain muuta. Meillä on konttimyymälöitä muuallakin, mutta myyjät ovat aina paikkakuntalaisia, Urumi-yrityksen omistaja Helena Lipponen Kuopiosta kertoo.

Lipponen perusti liikkeen 15 vuotta sitten. Taustalla on oma kiinnostus animeen.

– Anime on nyt tosi suosittua ja oheistuotteita ostavat kaikenlaiset harrastajat. Siihen aikaan kun aloitin, niitä ostivat enimmäkseen nuoret, mutta nyt myös kolmekymppiset. Monilla harrastus kulkee siinä mukana.

Lipposen mukaan yhtä hittituotetta on vaikea nimetä, sillä kaikki ostavat omien suosikkisarjojensa tuotteita.

– Sarjoista suosituimmat ovat My Hero Academia ja Demon Slayer. Japanilaisia herkkuja menee myös paljon, mutta figuurit ovat meillä se, mitä menee eniten.

Kontti viipyy Hämeenlinnan torilla kolme viikkoa ja se on avoinna aina tiistaista lauantaihin kello 12–18.