Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Luonnosta: Nykyisillä bensanhinnoilla linturetkelle voi tulla hintaa – Varis kaupan parkkipaikalla sai kokemaan valaistumisen

Koko talvinen päivä pörrättiin autolla etsimässä mielenkiintoisia lintulajeja. Tankki oli täytetty hintaan 1,97€/l ja toiveissa oli nähdä palokärki koputtamassa keloa tai kohdata metso metsätiellä. Reissun olisi kruunannut vilahdus varpuspöllöstä tai aikainen telkkä sulapaikassa.

Vaan kun ei näkynyt mitään mainittavaa vaikka bensamittari lähestyi jo puoliväliä ja rahanmeno oli sen mukaista. Paluumatkalla kauppaan poiketessa jäin tylsistyneenä tuijottamaan variksen touhuja parkkipaikalla.

Jokainen pihalle roiskaistu kääre tai purtilo päätyi sen läpikotaiseen tarkastukseen. Variksen toiminta vaikutti niin fiksulta, että mietin, joko se kohta avaa nokallaan juomapurkin kierrekorkin.

Samalla koin valaistumisen. Miksi aina tavoitella äärimmäistä kokemusta, kun ilon voi löytää kaupan parkkipaikalla tonkivasta variksesta. Tässä tunnetilassa olikin helppoa tehdä päätös: kun litrahinta kilahtaa yli 2€ on seuraavan linturetken kohde Prisman parkkipaikka.

Kirjoittaja tarkkailee lintuja ja muuta luontoa, joskus pieni pilke silmäkulmassa.