Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Radio Jauho antaa potkua maaseudun elämänmenoon – Kanava nostaa esiin pitäjien ihmisten arkea ja juhlaa

Hämeen Mokian Radio Jauho toimittaa taas vahvasti paikallista ohjelmaa Kanta-Hämeen kuuluvuusalueella taajuudella 101,3 MHz.

Kanavalle ohjelmaa tuottavat Mokian nuorisoyksikkö Kino Wanhakop ja Viestintämylly-hankkeessa toimiva Hauhon aluetoimitus.

– Kino Wanhakop oli tehnyt nettiradiota jo aikaisemmin, mutta viime vuonna tehtiin ensimmäinen kolmen kuukauden jakso radioaalloilla. Nyt helmikuun alusta aloitettiin toinen samanlainen rupeama, Hauhon toimittaja Jouni Lehtonen kertoo.

Maalla ja kaupungissa

Kino Wanhakopin ohjelmat tehdään nuorisoyksikön studiossa Sibeliuksenkadulla Hämeenlinnassa ja aluetoimitus työskentelee Mokian tiloissa Hauhon keskustassa.

– Kino Wanhakopin tuotannoissa nuorten työllistyminen on vahva agenda, mutta lisäksi on paljon muutakin nuorille sopivaa ohjelmaa, kuten erilaisia kilpailuja. Vuorovaikutus on tärkeässä osassa ja lähetyksiin voi soittaa tai ottaa chat-yhteyden, toimittaja Jouni Heinonen sanoo.

Maaseudun toimituksen päämääränä on edistää kaikin tavoin Hauhon, Tuuloksen ja Lammin pitäjien hyvinvointia, elinvoimaa ja yrittäjyyttä.

Niin ohjelmien teemat kuin vieraatkin pyritään kiinnittämään Kanta-Hämeen alueelle.

Keväällä 2022 Radio Jauhon ohjelmina ovat muun muassa Weberin vieras, Historian havuja, Jounit jauhaa, Myllärin jauholaarista ja Kulttuurimylly.

Suomen keskipisteessä

Weberin vieras -ohjelmassa studioon kutsutulta haastateltavalta udellaan kaikki mahdollinen hänen elämänvaiheistaan ja soitetaan vieraalle tärkeää musiikkia.

Ohjelman nimi tulee Suomen väestöllisestä keskipisteestä, joka tietenkin sijaitsee Hauholla.

– Keskipiste määritellään vuosittain ihan tarkoilla koordinaateilla ja tällä hetkellä se on aika lähellä Eteläisten kylää, Lehtonen tietää.

Historian havuissa käsitellään lähiseutujen menneisyyttä ja merkittäviä tapahtumia.

Jounit jauhaa -ohjelmassa juontajakaksikko keskustelee vaihtelevista teemoista ja soittaa niihin liittyvää musiikkia.

Myllärin jauholaarista nostaa esiin ihmisiä, jotka työskentelevät maatalouden tai paikallisten tuotteiden parissa.

Korona on kierretty

Runebergin päivän aattona Jauhossa alkoi Kulttuurimylly-ohjelmasarja, jossa on yhtenä juontajana näyttelijä-ohjaaja Kirsi-Kaisa Sinisalo.

– Hän oli vieraana vuosi sitten, innostui kovasti ja halusi mukaan tekemään kulttuuriohjelmaa. Vieraina ovat olleet Taija Tuominen, Miikka J. Anttila ja Ulla Heinonen, Lehtonen kertoo.

Radio Jauhossa urheilua käsitellään varsin vähän, politiikka on rajattu aiheiden ulkopuolelle ja korona on kierretty kaukaa.

– Kritiikin osalta meillä on semmoinen linja, ettemme lähde neuvomaan missään asiassa, jos meillä ole tarjota siihen lääkettä, Heinonen sanoo.

– Haluamme olla hyvän mielen radio.

Radio Jauhon lähetykset joka arkipäivä kello 9–15 Kanta-Hämeen kuuluvuusalueella (101,3 MHz), uusintoja viikonloppuna. Ohjelmat ovat kuunneltavissa myös netissä www.radiojauho.com.