Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Iittalalainen Anu Talus sai bisneskisasta tuulta purjeisiin – Mukaan tarttui myös yksi tärkeä oppi

Kauneusalan yrittäjä jalostaa parhaillaan hyvinvointimatkailuun liittyviä ideoita ja yhteistyökuvioita, joilla voisi saada säpinää koko kylälle.

Iittalalaisen Anu Taluksen viime vuosi huipentui oman Hyvän Olon Aitta -yrityksen finaalipaikkaan Linnan Business Turnajaisissa.

– Kokemus oli tosi hieno, vaikkakin neljän minuutin hissipuheen pitäminen lavalla yleisön edessä, siinä oltiin reippaasti mukavuusalueeni ulkopuolella, Talus luonnehtii.

Sky-erikoiskosmetologi ilmoitti yrityksensä kisaan nähtyään siitä vinkin sosiaalisessa mediassa.

– Minulla on aina ollut kova hinku kehittää firmaani, ja myös itseäni, parhaillaan kuudetta ammattitutkintoa opiskeleva merkonomi-kauneusalan yrittäjä kertoo.

Asiakkaita pitkienkin matkojen takaa

Koko ajatus kauneusbisneksen laajentamisesta hyvinvointimatkailuun sai alkunsa, kun Talus kaksi ja puoli vuotta sitten aloitti Iittalassa Hifu-kasvojenkohotukset, ensimmäisenä Hämeenlinnassa.

Uudenlainen hoitomuoto oli bloggareiden suosiossa.

– Hifu on kohdennetun ultraäänen avulla tehtävä kivuton kasvojenkohotus, joka ei vaadi toipumisaikaa, Talus täsmentää.

Asiakkaita alkoi tulla eri puolilta Suomea, Helsingistä, Tampereelta, jopa Joensuusta asti.

– Vauhti vain kiihtyi. Kun moni tuli pitkienkin matkojen päästä, tuntui hullulta, että he vain piipahtivat tässä ja lähtivät takaisin.

Hän ehdotti usein asiakkailleen, että ainakin nyt Lasimäellä kannattaisi mennä käymään.

– Siitä syntyi ajatus, että kauneudenhoitoa, hyvinvointia ja matkailua voisi yhdistää ja siitä hyötyisi koko kylä.

Hyvinvointipaketteja ja yhteistyötä

Tällä hetkellä idea on vasta jalostumassa, mutta suunnitelmissa olisi tarjota ensi kesänä räätälöityjä hyvinvointipaketteja matkailijoille.

– Ajatuksena olisi järjestää esimerkiksi naisteniltoja ja -tapahtumia kauneudenhoitopalveluiden ja -tuotteiden ympärille.

Yhteistyötä on vireillä muun muassa Iittalan aseman vieressä sijaitsevan Majatalo Wanhan Virkailijan kanssa.

Talus pohtii, että esimerkiksi Lasimäellä olisi mahdollista yhdistää taidenäyttelyt, lasikeskus, kauneushoidot, majoitus ja shoppailu “kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin elämysviikonlopuiksi”.

Hän uskoo, että yhteistyö paikallisten yritysten kesken lisäisi myös yhteisöllisyyttä.

– Moni ajattelee, että kun koulutan tässä alan opiskelijoita, koulutan itselleni kilpailijoita. Itse ajattelen, että koulutan kollegoita. Kun kylälläkin puhalletaan yhteen hiileen, sillä päästään pidemmälle kuin kukaan yksinään.

Kisasta mukaan tärkeä oppi

Koko viime syksyn jatkunut kisa-sparraus ja oman yritysidean kehittäminen oli työn ohessa paikoin rankkaakin, mutta palkitsevaa.

– Ajankohta oli haastava, mutta kiitos reippaiden opiskelijoiden, siitäkin selvittiin.

Vaikka voittoa ei tullut, antoi osallistuminen sitäkin enemmän.

Kasvojen vaativampiin laitehoitoihin sekä ekologisiin kauneuspalveluihin ja luonnonkosmetiikkaan erikoistunut yrittäjä aikoo jatkossakin luottaa juuri omiin vahvuuksiinsa.

– Tärkein oppi oli se, että “jos myyt kaikkea kaikille, et myy kenellekään mitään”.