Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urbaani bistroravintola on Kaarina Tammisen pitkäaikainen haave – Nyt unelmasta on vihdoin tulossa totta

Korona on viivyttänyt projektia, mutta uusi saunaravintola Varikonniemessä on tarkoitus avata mahdollisimman pian. Ravintoloitsijan katse on jo tulevassa kesässä.

Kaarina Tammisen saunaravintola Vanai Bistro & Bastu Varikonniemessä avautuu pian.

Entisen Mensan säilyketehtaan autotalli-pesulan mittava remontti on viime silausta vaille valmis.

– Tämä on ensimmäinen oma ravintolani. Minulla on kolme lasta, ja nyt kun nuorimmainen täytti viisi vuotta, halusin vihdoin ajatella omaa uraani ja tehdä unelmatyötä, jota olen aina halunnut tehdä, hämeenlinnalainen ravintoloitsija kertoo.

Rakennuksen viereen noussut hirsisauna on vielä keskeneräinen. Pihaan on suunnitteilla myös terassi sekä poreallas.

– Ne on tarkoitus avata kesäksi. Saunaan on tulossa vuoroja myös yleiseen käyttöön.

Vireille ennen pandemiaa

Vanha teollisuusrakennus osui Tammisen silmään kävelylenkillä joulukuussa 2018, kun pandemiasta ei vielä ollut tietoa.

– Olin etsinyt tiloja jo aiemmin. Halusin persoonallisen paikan ja ajattelin, että tähän haluan laittaa ravintolan.

Kun kiinteistön omistanut YIT suhtautui myyntiin suopeasti ja omat vanhemmat Mauri ja Anniina Iivonen lähtivät mukaan projektiin, suunnitelma alkoi hahmottua.

– Monien vaiheiden jälkeen saimme kehitettyä sellaisen yritysmallin, että tästä tuli totta.

Korona on kuitenkin siirtänyt ravintolan avajaisia. Osa tavarantoimituksista on viivästynyt.

– Tämä on ollut rankka projekti, mutta olen iloinen, että olen tähän lähtenyt ja jaksanut koronan yli.

Uusi konsepti tuo lisää vetovoimaa

Tamminen on työskennellyt ravintola-alalla 18-vuotiaasta lähtien, muun muassa kokkina tunnetuissa helsinkiläisravintoloissa, Lapin turistikohteissa sekä Espanjan ja Englannin kartanohotelleissa. Hän seuraa myös alan trendejä.

– Olen hankkinut tietoisesti monipuolista kokemusta erilaisista paikoista. Saunaidea tuli siitä, kun halusin satsata hyvinvointiin. Tässä yhdistyvät hyvä ruoka, hyvä palvelu ja elämys.

Tamminen näkee, että runsas ravintolatarjonta lisää kaupungin vetovoimaa.

– Täällä on paljon uusia nuoria ravintoloitsijoita ja hyvä synergia. Tämä on kuitenkin uutta, sillä täällä ei muita saunaravintoloita ole.

Ensi kesä jo mielessä

Toiminta on tarkoitus käynnistää mahdollisimman pian, mutta alkuun pienimuotoisemmin. Yksi luova kokki tarvittaisiin vielä, mutta sellaista ei tahdo löytyä.

– Korona-aikana ammattilaisista on ollut pulaa koko maassa.

Jatkossa suunnitteilla on teemailtoja sekä -viikonloppuja, kuten huippukokkien vierailuja.

– Ravintola-ala on haastava, miesvaltainen ala, ja haluan nostaa alan naisammattilaisia esiin.

Myös kesän isot tapahtumat, Weekend Festival ja Buhurtin MM-kisat, siintävät mielessä.

– Vaikeuksia on ollut, mutta olen positiivisella mielellä ja odotan innolla kesää.