Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikallista porinaa: Muutoksessa on mahdollisuus ja sen hetki on käsillä – Pallo on nyt meillä äänestäjillä

No nyt! 12.1.2022 se alkaa, ennakkoäänestys aluevaaleissa. Vaalikoneet ovat avautuneet, lehdissä on mielipidekirjoituksia ja mainoksia tippuu niin postilaatikkoon kuin sosiaaliseen mediaan. Hyvä niin, jotta äänestäjät voivat tutustua ehdokkaisiin.

Työssäni kohtaan monia ihmisiä, joiden kotimaassa äänestäminen, mielipiteen ilmaiseminen ja ehdokkaaksi asettuminen eivät ole itsestäänselviä oikeuksia, vaan jopa hengenvaarallista toimintaa. Toivoisin, että osaisimme Suomessa arvostaa näitä oikeuksia paremmin.

Sopiva ehdokas on aina löytynyt

Vuosituhannen vaihtuessa asuin itse jonkin aikaa ulkomailla ja vajaassa kahdessa vuodessa kävin lähetystössä äänestämässä niin presidenttiä, kansanedustajaa kuin euroedustajaa.

Ei tullut vaaliväsymystä, vaan joka kerta se oli minulle itsestäänselvyys, äänestäminen nimittäin. Ehdokasta sen sijaan täytyi harkita ja punnita. Joskus se oli helppoa, toisinaan vaikeaa. Aina se kuitenkin löytyi.

Mitä haluan äänestäjänä?

Näitäkin vaaleja tarkastelen äänestäjänä, jolle on tärkeää, että mielenterveyden ongelmiin saa jokainen apua matalalla kynnyksellä, perusterveydenhuolto vahvistuu ja riittävät käsiparit huolehtivat kotihoidon lisääntyvistä tarpeista.

Haluan, että sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimesta vastaa vahva julkinen toimija, jolla on vankkaa hankintaosaamista, kun palveluita täydentämään ja monipuolistamaan tarvitaan niin kolmatta sektoria kuin yksityisiä toimijoita.

Nyt on tilaisuus vaikuttaa

Muutoksissa on aina mahdollisuus ja nyt on niiden hetki. Valituksi tuleville aluevaltuutetuille toivon viisautta tarkastella kokonaisuuksia ja päätöksien vaikuttavuutta sekä rohkeutta uudistuksiin niin rakenteissa, palveluissa kuin toimintatavoissa, jotta hoitopoluista saadaan sujuvia ja moniammatillinen osaaminen käyttöön.

Pallo on nyt äänestäjillä

Sinä lukijani, ehkä olet jo valintasi tehnyt tai harkitset vielä puoluetta ja ehdokasta tai äänestämistä ylipäänsä.

Kanta- Hämeessä on ehdolla 476 ehdokasta, joten eiköhän sieltä joukosta niin minulle kuin sinulle sopiva löydy.

Tulevat aluevaltuutetut tarvitsevat meitä äänestäjiä. Mitä suurempi äänestysprosentti, sen suurempi tuki aluevaltuustolla on päätöksilleen – niin se demokratia toimii.

Tsemppiä niin ehdokkaille vaalityöhön kuin meille äänestäjille. Pallo on nyt meillä ja vaaliuurnat odottavat!