Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikallista porinaa: Kellekään ei ole annettu vuoronumeroita, milloin täältä lähdetään

Kun marraskuun lopussa lähdin ennakolta helpohkoon tekonivelleikkaukseen, en olisi voinut kuvitellakaan, mikä rumba siitä syntyy.

Leikkauksen jälkeisenä päivänä minut kotiutettiin, vaikka haava vuosi lattialle sekä vaatteille. Uusi lappu päälle ja mies kotiin. Vuoto jatkui kotona edelleen niin, että lappua piti vaihtaa kahdesti jopa kolmesti päivässä. Lähetin haavasta kuvia ja viestejä sairaalaan, mutta sain ohjeen toimia kuten tähänkin asti.

Hakaset poistettiin 14 päivää leikkauksesta ja haava retkahti auki. Lähetin taas kuvat ja soitin perään. Ohjeet olivat samat.

Uudestaan leikkauspöydälle

Kun leikkauksesta oli kulunut 18 päivää ja olin ollut useasti yhteydessä sairaalaan, kutsuttiin minut vihdoin takaisin Tampereelle, leikanneen ortopedin vastaanotolle. Tuomio oli, että pitää leikata nopeasti uudelleen.

Kahden päivän päästä olin leikkauspöydällä ja nivel operoitiin putsauksineen ja muutamien osien vaihdon kera. Kahta antibioottia suoneen ja odottamaan bakteeriviljelmän tulosta.

Neljä vuorokautta leikkauksesta tultiin ilmoittamaan, että siirretään Hämeenlinnaan jatkamaan tiputusta. En tavannut kertaakaan leikkaavaa ortopedia enkä enää infektiolääkäriä, joka laittoi aina sanansaattajan kertomaan, ettei tiedetä mikä pöpö kehossani jyllää.

Keskussairaalassa parasta hoitoa

Kanta-Hämeen keskussairaalaan päästessäni, sain maailman parasta hoitoa Osasto 5 B kirurgian osastolla ja tiedottaminen oli aivan eri luokkaa. Joka päivä sain pyytämättä verikokeiden tulokset ja myös bakteeriviljelmät tulivat vihdoin. Epätietoinen olo, mikä meinasi räjäyttää pään, helpottui mahtavan henkilöstön ja tiedottamisen ansiosta.

Viikko siirron jälkeen pääsin akuuttiin kotisairaanhoitoon ja huippuhoito jatkui kotisohvalla kanyyli kädessä antibiootit suoneen valuen. Kotihoidon jälkeen lääkkeet vaihtuivat viimein suun kautta otettaviksi neljän viikon ajan, jonka jälkeen katsotaan, onko hengenvaarallinen sairaalabakteeri kuollut kehostani.

Samalla valtavasti uutta tietoa

Juteltuani aivan ihanien hoitajien kanssa, sain valtavasti uutta tietoa organisaation kuntoon laittamisen tarpeesta, kotisairaalan tarpeellisuudesta, joka korvaa sairaalahoitoa ja keventää sairaalan henkilökunnan painetta, sekä muun muassa infuusiopumpun käytännöllisyydestä, joka helpottaa kotisairaanhoitajien työtä.

Tämänkin vuoksi olen hyvilläni, että lähdin aluevaaleihin ehdokkaaksi.

Kellekään meistä ei ole annettu vuoronumeroa milloinka täältä lähdetään, mutta ainakin minä sain huippuhoidon vuoksi siirrettyä omaa vuoroani. Kiitos KHSHP ja sen ammattitaitoinen henkilöstö!