Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Matkailua pitää edistää, ei vastustaa sen kehittämistä – Linnagolf ja Vanajanlinna ovat Hämeenlinnan matkailun kärkihankkeita

Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa 15.3.2023 oli mielipidekirjoitus, jossa vaadittiin Vanajanlinnan vuokrasopimuksen purkamista. Perusteena pidettiin sitä, ettei kaupunki saa tukea Vanajanlinnan peruskorjaustarpeita.

En voi ottaa kantaa edellä mainittuun asiaan muutoin, kuin arvelen sen sopimuksen syntyneen laillisesti ja sopimuksen edistävän Hämeenlinnan kaupungin etuja ja matkailua omalta osaltaan.

Kirjoitus kuvastaa kirjoittajien kateutta kiinteistön vuokraajia kohtaan ja halua vaikeuttaa kiinteistön arvon ylläpitämistä osittain kaupungin tukemana.

Lainaan vielä kohdan: "takaa nykyiselle vuokralaiselle... mahdollisuuden toimia järjettömän halvalla..." Lisäksi todetaan, että "se luonnollisesti vaikeuttaa ostajan löytämistä kiinteistölle".

Tilanne lienee juuri päinvastoin, koska kiinteistön peruskorjaus mieluummin edistää sen myyntiä.

Lisäksi tehty päätös osoittaa kunnioitusta Vanajanlinnan historiallisten kulttuuriarvojen säilyttämisen puolesta sekä edistää pieneltä osin Hämeenlinnan matkailupalveluita kaupungin yleisten etujen mukaisesti.

Syyttelyllä ja yritysten ja kaupungin toimintaa kritisoimalla ei ainakaan saada tänne yhtään turistia tai tulijaa enemmän.

Matkailua pitäisi edistää nykyistä enemmän

Hämeenlinnan matkailua pitäisi edistää kaikin mahdollisin keinoin, ja kaupungin nykyinen toiminta asiassa lienee mieluummin alimitoitettua, kuin liiallista.

Syyttelyllä ja yritysten ja kaupungin toimintaa kritisoimalla ei ainakaan saada tänne yhtään turistia tai tulijaa enemmän.

Päinvastoin, syyttely ja keskinäinen kärhämöinti pitäisi mieluiten korvata rakentavilla teoilla ja yritysten toimintaedellytysten parantamisella ja ennen kaikkea kohdistua kaikkiin kaupungin matkailua edistäviin hankkeisiin.

Korostankin kaupungin ja yritysten välisen keskustelun ja yhteistyön kehittämistä ja uusien matkailualan yritysten houkuttelua tänne.

Hyvä maine ihmisten houkuttelemiseksi

Hämeenlinnalla on hyvä maine maan parhaan golfkentän ansiosta ja varakkaiden pääkaupunkiseudun pelaajien houkuttelussa tänne.

Pelatessaan ja yöpyessään täällä he tuovat tänne selvää rahaa ja saavat vastikkeeksi hyviä elämyksiä. Linnagolf ja Vanajanlinna ovat eräs Hämeenlinnan matkailun kärkihankkeista ja on mukavaa olla niitä kehumassa. Hämeenlinnaa voikin mainostaa "Hämeen tiilaaksona" paikkakunnan viiden golfkentän ansiosta.

Se ei yksin kuitenkaan riitä, vaan Aulangon ja Kantolan kehittämisessä kaupungin matkailun vetonauloiksi on edelleen haasteita ja niihin pitäisi löytää maan parhaat ideat ja yrittäjät sekä edistää heidän toimintaansa.

Kaikki Hämeenlinnan museot ja erityisesti linna ovat erittäin kiinnostavia kohteita tänne tuleville matkailijoille, ja kaikkia näitä kohteitamme tulee pitää esillä matkailun edistämiseksi Hämeenlinnassa.

Eläkeläinen Hämeenlinnassa