Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö ehdokasta, jota äänestää eduskuntavaaleissa? Kokeile meidän vaalikonetta!

Toimittajalta Millainen on sinun henkilökohtainen kuplasi? – Joskus kannattaa kurkistaa myös kuplan ulkopuolelle

Olen silloin tällöin katsonut ohjelmaa Arman ja viidenkympin kriisi. Se nyt sattuu yleensä tulemaan sellaiseen aikaan, että ehdin ojentautua hetkeksi sohvalle jotain tuijottamaan. Toki, olen myös kohderyhmää, se tunnustettakoon.

Lähtökohtaisesti en ole seuraillut kyseisen herran ohjelmia, joten päädyin katsojaksi täysin sattumalta, kun mitään muutakaan ei oikein tullut.

Ohjelma yllättikin positiivisesti syvällisillä haastatteluilla, joita tarjoiltiin sopivasti huumorin lomassa.

Yleensä pitäydyn tiukasti omassa henkilökohtaisessa kuplassani.

Seuraan esimerkiksi revontuli-sovellusta, joka ilmoittaa, milloin loimuja olisi mahdollisuus täälläpäin bongata.

Olen pääasiassa näiden muutamien harvojen ja valittujen tietolähteiden varassa ja niiden perusteella muodostan myös käsitykseni asioista.

Seuraan myös Ylen sovellusta, satunnaisia teeveeohjelmia sekä tilaan yhtä aikakauslehteä. Sosiaalisessa mediassa en juurikaan oleskele. Paikallisia uutisia tulee seurattua työn puolesta.

Olen pääasiassa näiden muutamien harvojen ja valittujen tietolähteiden varassa ja niiden perusteella muodostan myös käsitykseni asioista.

Vaalit lähestyvät. On kiinnostavaa, kuinka eri puolueet ja ehdokkaat voivat nähdä samat asiat niin eri tavoin.

Maailmassa on myös käynnissä sota, josta eri osapuolilla on täysin erilaiset näkemykset.

Muodostamme omat kantamme sen perusteella, mitä tiedotusvälineitä tai tietolähteitä seuraamme, vai seuraammeko ollenkaan – sekin on valinta.

Mietin, kuinka monta asiaa tyrmäämme jo etukäteen omien ennakkoluulojemme perusteella. Kuinka moni asia jää kokematta siksi, että emme anna sille mahdollisuutta.

Millaisessa kuplassa itse oleskelet? Voisi itse kullekin tehdä hyvää katsoa asioita joskus toisenlaisesta näkökulmasta – tai ainakin olisi hyvä koettaa ymmärtää, miksi joku muu näkee jonkin asian toisin, vaikkei siitä olisikaan samaa mieltä.

Ehkä joskus voisi tutkia asioita muualtakin kuin tutuista lähteistä. Se saattaa yllättää – niin kuin minut yllätti ohjelma, jolta en odottanut yhtään mitään.

Omaa kantaa ei ehkä kannata lyödä lukkoon yhden näkökulman perusteella, vaan vasta sen jälkeen, kun on ottanut selvää muistakin.