Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikallista porinaa Liikunta tekee hyvää niin keholle kuin mielelle – Liikkuva koulu -ohjelma on kultaakin kalliimpi satsaus tulevaisuuteen

Laskiaissunnuntaina sai keho sekä mieli hyvän huuhtelun.

Aamutuimaan olin ensin katsomassa pojan Ugly Ducksien lätkätreenejä ja tankkaamisen jälkeen lähdettiin Apparalle Hämeenlinnan Karateseuran järjestämään koko perheen laskiaistapahtumaan.

Tapahtumassa oli eläinmetsän mysteeri, jossa etsittiin hiiriä Ahveniston upeasta maastosta ja saatiin samalla hyvää liikuntaa. Oli toiminnallisia rasteja, mäenlaskua ja tietysti mehu- ja makkaratarjoilu.

Mukaan kehotettiin ottamaan iloista mieltä ja jos ei sitä ollut mennessä, niin poislähtiessä kyllä oli. Tapahtumassa oli runsaasti perheitä ja ilo sekä riemu kumpusi ihmisistä.

Tätä lisää, täydellistä perheen yhdessäoloa ja endorfiinin juoksutusta pitkin kehon synapseja.

Jos omistat sukset tai luistimet, niin menoksi vaan ja mieluusti lapset mukaan, niin hekin saavat sitä mitä lapsi usein on vailla – yhteistä aikaa.

Omat energiatasot nousivat kyllä Ahvenistolla vietetyn parituntisen myötä ja sillä ajattelin kirjoittaa vaan ihan hyvänmielen kirjoituksen.

Nyt kun talvi palasi oikein kunnolla, niin kehotankin ihmisiä liikkumaan ulkona niin paljon kuin vain pystyy. Jos omistat sukset tai luistimet, niin menoksi vaan ja mieluusti lapset mukaan, niin hekin saavat sitä mitä lapsi usein on vailla – yhteistä aikaa.

Olen aiemminkin kirjoittanut lasten liikunnan tärkeydestä ja siitä aion toitottaa jatkossakin.

Hämeenlinnan kaikki yläkoulut ovat mukana Liikkuva koulu -ohjelmassa, jossa tavoitteena on kehittää liikkumista ja terveyttä edistäviä toimenpiteitä. Tällä pyritään siihen, että oppilaat liikkuvat terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittävästi koulupäivän aikana.

Ohjelma on nytkähtänyt hyvin liikkeelle ainakin Hämeenlinnan yhteiskoulussa. Vaikka yläkoulu on jälleen väistötiloissa, tällä kertaa Myllymäessä, on koko opettajakunta sitoutunut tavoitteeseen ja suunnitellut hyvinvointiin ja jaksamiseen tähtääviä toimenpiteitä koulussa kiitettävästi.

Wilmaan tuli viesti, jossa kerrotaan Hykin koulupäivän aikaisesta liikunnan lisäämisestä monin eri tavoin. Lista on hyvin monipuolinen ja pitkä.

Haluan tässä kohtaa mainita liikunnanopettajat Jenni Lehdon ja Jari Myllykosken, jotka ovat käyttäneet paljon osaamistaan ja mielikuvitustaan saaden kattavan liikkumissetin aikaiseksi.

Kun näistä toimenpiteistä ja suunnitelmista saa lukea, niin tunnen suurta mielihyvää.

Kaikki liikuntaan ja sitä myöten yhteisöllisyyteen tähtäävät toimet ovat tuleville sukupolville kultaakin kalliimpia ja ehkäisevät niin syrjäytymistä kuin jengiytymistäkin.

Tämä projekti on koko yhteiskuntamme kannalta tärkeä ja leviää toivottavasti koko Suomeen myös käytännön tasolla.

Kirjoittaja on valtuutettu (ps.), Hämeenlinna.