Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta | Rikkinäisiä puhelimia ja loukattuja tunteita – Draaman liekit roihuavat

Draama on kaunis genre näytelmäkirjallisuudessa, joten voidaanko se jättää teattereihin ja elokuviin? Vaikka oletkin oman elämäsi päähenkilö, et välttämättä halua olla jumissa saippuaoopperassa. Käänteitä käänteiden perään ja mikä tärkeintä, jatkuvaa loppumatonta draamaa.

Sopu ja seesteisyys on kaunista, joten miksi se pitää rikkoa? Usein draama ja juorut rikkovat ihmissuhteita väliaikaisesti tai jopa lopullisesti.

Usein draama ja juorut rikkovat ihmissuhteita väliaikaisesti tai jopa lopullisesti.

Selän takana puhuminen on asia erikseen. Kun selän takana puhutaan, on puolustautuminen lähes mahdotonta. On vaikeampaa korjata virheitään, kun toinen osapuoli ei ole kommunikointikykyinen. Rakentava palaute on suositeltavampaa kuin muille juoruaminen ja pahan puhuminen.

Rikkinäinen puhelin oli pienenä hauska leikki. Vanhempana ei niinkään, kun aiheena olet sinä. Tarina muuttuu joka kerta ja se leviää kuin rutto pienissä piireissä. Usein juorun leviämisen varmistamiseksi suurennellaan asioita ja maalataan itsestä parempi kuva, jotta pilkka ei osu omaan nilkkaan.

Maalatessa hyvää kuvaa itsestään tehdään toisesta mahdollisimman julma henkilökuva. Todellisuudessa ovat molemmat voineet sanoa paljon julmuuksia ja menneet riidan aikana toistensa rajojen yli ja loukanneet toistensa tunteita.

Tunteiden hallitessa oloa ja mieltä mennään pahiten rajojen yli. Rakentava palaute jää toissijaiseksi loukkaantuneena ja hyökkääminen alkaa. Toisen rajoja testataan kahta kauheammin ja jokainen pienikin asia, joka on häirinnyt, lyödään pöydälle. Kaikki sanotaan suoraan kaunistelematta ja esitetään niin, että tapahtuneita tilanteita on mahdotonta korjata. Usein pelkkä anteeksipyyntökin riittäisi näiden tapahtuneiden tilanteiden korjaamiseen.

Anteeksipyyntö ei aina riitä. Aina voi pahoitella, mutta sitä ei välttämättä tarkoiteta. Anteeksi ei aina tarvitse antaa tilanteesta riippuen. Välillä pitää antaa asioille aikaa ja miettiä sekä omaa että toisen käytöstä. Välillä pitää vain päästää asiasta tai toisesta irti.