Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paikallista porinaa Arkiliikunta on tärkeää – Kunnan tehtävänä on mahdollistaa se

Vuosi on vaihtunut ja useat meistä tehneet lupauksia. Monet niistä liittyvät terveellisempiin elämäntapoihin. Uusi liikuntaharrastus tai liikunnan lisääminen ovat varmaan yleisimpiä lupauksia alkaneelle vuodelle.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu siirtyi puolitoista viikkoa sitten hyvinvointialueille. Kuntiin jäi kuitenkin terveyden edistäminen ja se, jos mikä, on tärkeää. Yksilön kohdalla hyvä terveys vaikuttaa toimintakykyyn ja elämänlaatuun – yhteiskunnan kannalta se on säästettyjä euroja.

Hienoa, jos on löytänyt itselleen liikuntalajeja, joita haluaa harrastaa säännöllisesti, mutta tutkimuksien mukaan arkiliikunnan merkitys on vieläkin tärkeämpää. Kunnan tehtävänä on mahdollistaa se.

Hoidetaanpa nyt ne pyörätiet maaliin täällä Hämeenlinnassa. Kouluun, työpaikalle ja asioinnille tulee olla mahdollisuus päästä sujuvasti ja turvallisesti ympäri vuoden niin kävellen kuin pyörällä.

Monet kuntalaiset kamppailevat nyt nousseiden elinkustannusten kanssa, joten on tärkeää pitää huolta maksuttomista liikuntapaikoista.

Monet kuntalaiset kamppailevat nyt nousseiden elinkustannusten kanssa, joten on tärkeää pitää huolta maksuttomista liikuntapaikoista kuten hiihtoladuista, pururadoista, lähiluonnon retkeilypaikoista, leikkipuistoista ja nuorten lähiliikuntapaikoista.

Muutamat urheiluseuratkin ovat rahallisesti tukemassa seuramaksujen kanssa tuskailevia perheitä. Hienoa vastuunkantoa.

Kaikilla meillä on myös oma vastuu liikkumisesta. Kävelisinkö lähikauppaan ja käyttäisinkö hissin sijaan portaita? Jokainen on oman elämänsä paras asiantuntija valintoja tekemään ja jos tukea siihen kaipaa, niin nyt sitä saa.

Hämeenlinnan kaupungin ja Liikuntahallien tarjoama liikuntapalveluneuvonta alkoi marraskuussa. Liikuntapalveluneuvojan kanssa voi yhdessä pohtia, miten arkeen saisi liikuntaa lisää.

Kiinnostus on ollut kova, joten toivotaan palvelulle jatkoa.

Entäs ne mun omat lupaukset? En tehnyt yhtään enkä aloita uutta liikuntaharrastustakaan. Jatkan omia liikuntalajejani, mutta lupaan suhtautua entistä suuremmalla innolla lumitöihin, imurointeihin ja nurmikonleikkuihin. Taas ropisee lisää sitä kuuluisaa arkiliikuntaa. Ehkä kuitenkin annan vielä kuntosalille uuden mahdollisuuden innostaa minua sinne.

Liikunnallista alkanutta vuotta kaikille!

Kirjoittaja on valtuutettu (vihr.), Hämeenlinna.