Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Perimmäisten kysymysten äärellä – Tulisinko toimeen ilman tuota suurta mustaa taulua olohuoneen paraatipaikalla?

Sähkön säästämiseksi on keksitty toinen toistaan luovempia ratkaisuja.

On käynyt ilmi, että muun muassa televisio on yksi kodin suurista sähkösyöpöistä.

Telkkari digisysteemeineen kuluttaa virtaa lepotilassakin, jos ei laitetta laita kokonaan pois päältä.

Sähkönsäästön nimissä aloin pohtia, että kun muutenkin katson telkkaria kovin vähän, voisinko kokonaan luopua koko toosasta?

En varsinaisesti seuraa mitään sarjaa, ja iltauutisten aikaan minulla on yleensä aina juuri jotain muuta tärkeämpää tekemistä.

Olisinko ihan ulkona työpaikan kahvipöytäkeskusteluista?

Elokuvia tulee välllä katsottua, mutta hyvin sattumanvaraisesti. Monesti leffat tulevat kyllä niin myöhään, että tavalliselta työssäkäyvältä ne jäävät ainakin arki-iltaisin väistämättä näkemättä.

Kun iltapäivälehdistö on naimisissa eri kanavien kanssa, jo iltalehtiä lukemalla pysyy kärryillä, mitä missäkin sarjassa tapahtuu.

Sitäpaitsi moni ohjelma on katsottavissa myös netin kautta.

Jo pelkästään Yle Areenassa on kattavasti sisältöä, leffoista lähtien, ja katson itsekin sieltä ison osan siitä, mitä ylipäänsä katson. Tiedän myös, että jotkut katsovat ohjelmia pelkästään tietokoneelta, suoratoistopalvelun kautta.

Mihin siis tuota energiasyöppöä telkkaria oikeastaan edes tarvitaan?

Silti tuntuu kuitenkin aika isolta askeleelta luopua televisiosta kokonaan, vaikka sellaisiakin ihmisiä kuulemma on, jotka tulevat toimeen ilman sitä.

Olisinko ihan ulkona työpaikan kahvipöytäkeskusteluista?

Olohuone ainakin näyttäisi jotenkin autiolta, jos sieltä puuttuisi tuo suuri, musta taulu paraatipaikalta – sisustuksen kulmakivi.

En ehkä sittenkään voisi luopua tästä maagisesta laitteesta. Vaikka en teeveetä juuri katsokaan, kaikesta säästövouhotuksesta huolimatta tahdon silti, että minulla on halutessani ainakin mahdollisuus sitä katsoa.