Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toimittajalta Olen saanut jopa kehotuksia tappaa itseni – vain, koska erotun joukosta ulkonäköni vuoksi

Minua ja lähipiiriäni yhdistää eniten ulkonäöllisesti erottuminen joukosta ja siihen liittyvät kokemukset. Olemme sitten yksin tai porukassa, saamme kohdata rumia katseita ja sopimatonta huutelua. Yksin kulkiessamme saatamme joutua seuratuksi. Onneksemme sitä tapahtuu harvoin.

Joskus perään on lähtenyt nuorisoa, joka huutelee kaikenlaista alistavaa ja sopimatonta. Syy selviää nopeasti sanavalinnoissa: ne halveksuvat ulkonäköä ja olemusta.

Olemme saaneet huutelujen aikana uhkailua ja jopa kehotuksia tappaa itsemme. Usein kehotukset menevät ihon alle, koska tottakai se sattuu, että kyseiset vihakommentit johtuvat vain ulkoisesta olemuksesta.

Olen kokemuksieni myötä tullut tulokseen, että pää pidetään kylmänä. Vastakaiku saattaa olla kipinä, joka sytyttää koko paskan tuleen. Liekkien roihutessa on syytä paeta julmuutta siinä pelossa, että pahoinpitelyuhkaukset käyvät toteen.

Liekkien roihutessa on syytä paeta julmuutta.

Aina asialla ei ole nuoriso, kun joudumme kaipaamattoman huomion keskipisteeksi.

Vanhempi väestö ei välttämättä kommentoi ulkonäköä, mutta katsoo ilkeästi tai kuiskii tutulle tarpeeksi kovaa, jotta kuulemme. Tuijotuksen ja supinan kohteeksi saattaa joutua jopa bussipysäkillä seistessä.

Kyllä siinä hermot menee, ja välillä tulee itse mulkaistua heitä, se on usein hiljentävä tekijä.

Kaikenlaista rajua tapahtuu sosiaalisessa mediassa. Somessa ilkeitä kommentteja tulee monelta suunnalta.

Usein tunnet henkilön tai hän saattaa käyttää anonyymiä tiliä, jonka avulla ei joudu ongelmiin. Kun näitä tuo esille koululla, kiusaajan puolustus kuuluu: ”Ei se mun käyttäjä oo”. Keskustelu päättyy siihen.

Miksi maailma on niin julma? Yritä hengittää, sinut tukahdutetaan. Ole maassa, sinut potkitaan syvemmälle maan rakoon.

Se pienikin ilon kipinä tullaan puhaltamaan sammuksiin.

Kirjoittaja on Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten toimitusharjoittelija.