Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Hinnankorotusta ei pidä hyväksyä taloyhtiössä pelkkänä ilmoitusasiana – Hyvästä kannattaa maksaa, mutta huonoa ei pidä hyväksyä

Epävarma maailmantilanne seurauksineen aiheuttaa taloyhtiöiden ja niiden asukkaiden maksuihin nousupaineita.

Sähkö-, lämmitys- ja vakuutusmaksut sekä kiinteistövero ovat nousussa, mikä näkyy taloyhtiöiden taloudessa ja asunto-osakkaiden vastikemaksuissa.

Asumismenot uhkaavat nousta kohtuuttomasti.

Kiinteistöliitto vaatii, että kiinteistöveron korotusta kohtuullistetaan, jotta valtion toimin ei vielä entisestään lisätä asumisen ja kiinteistöjen kustannuksia.

Kiinteistöverotusta uhkaava tuntuva korotus liittyy rakennuskustannusten nousuun ja tämän myötä nouseviin rakennusten verotusarvoihin.

Ilmoituksia tulossa loppuvuoden aikana

Moni taloyhtiö saattaa saada näin loppuvuodesta ilmoituksia hinnankorotuksista myös esimerkiksi kiinteistöhuolto- sekä isännöintiyritykseltään.

Hintojen korottamista ei tule taloyhtiössä ottaa kuitenkaan pelkkänä ilmoitusasiana, vaan taloyhtiön hallinnon pitää käsitellä korotusesitykset asianmukaisesti.

Lähtökohtaisesti sopimusehtoja kuten hintoja voidaan muuttaa vain taloyhtiön ja palveluntuottajan yhteisellä sopimuksella, ellei hintamuutoksista ole muuta sovittu.

Hinnantarkistuksen perusteet on esitettävä

Hinnantarkistusehdotus on annettava taloyhtiölle kirjallisesti ja riittävän ajoissa. Ehdotuksessa on samalla esitettävä tarkistuksen perusteet.

Korotuksen suuruutta arvioitaessa kannattaa miettiä, onko taloyhtiö tyytyväinen saamaansa palveluun: hyvästä kannattaa maksaa, mutta huonoa ei pidä hyväksyä.

Ellei taloyhtiö hyväksy hinnantarkistusta, sen tulee ilmoittaa siitä kirjallisesti mahdollisimman pian. Sen jälkeen käynnistyvät mahdolliset hinnantarkistusneuvottelut.

Ellei hinnasta päästä sopuun, voidaan palvelusopimus yleensä irtisanoa. Siihen saakka sopimus jatkuu entisin ehdoin.

Irtisanomista harkittaessa on toki olennaista selvittää, tarjoaako joku muu taho taloyhtiölle sisällöltään ja laadultaan vastaavaa tai parempaa palvelua edullisempaan hintaan.

Hasse Renfeldt

toiminnanjohtaja

Kiinteistöliitto Kanta-Häme