Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Uimarit kuin sillit suolassa! – Eikö uimahallia saa enää käyttää varsinaiseen tarkoitukseensa?

Hämeenlinnan uimahalli on siitä jännä, ettei siellä ole enää juurikaan tilaa perinteisille hallin käyttäjille, uimareille.

Ei ole mitenkään poikkeuksellista, että halliin mahtuvat vain poreissa ja pienessä lämminvesialtaissa oleskelevat ja lapset omissa altaissaan sekä vesijuoksijat kahdella radalla.

Kaikki muu varattu vesijumppaajille, koululaisryhmille ja muille radat itselleen omineille uimaseuralle sekä yksittäisille uimareille valmentajineen.

Lähes aina, kun käyn uimahallussa harrastamassa sitä mihin käsittääkseni uimahalli alunperin on kaupunkiin perustettu, uimassa, on joku häätämässä pois ja väittämässä radan tai altaan olevan varattu heille.

Uimarit on ahdettu kuin sillit suolassa

Silloinkin kun vähän tilaa uimareille on, on heidät ahdettu kuin sillit suolassa parille radalle. Kuntouimareille on kaksi rataa, ellei joku niitäkin varannut. Sieltäkin nopeammin uivat on häätämässä hitaampia, puhumattakaan nopeille uimareille varatusta kahdesta muusta radasta.

Tavallisille uimareille on vain kaksi rataa, joita sitte kaikkien, iästä kunnosta riippumatta tulisi uida vastapäivään tasatahtia. Sielläkin tukkeena ohittaville ovat rinnakkain uivat.

Nenäkkäät opettajat ajavat uimareita koululaisten tieltä

Tästä vaivaisesta kahden radan tilasta nenäkkäät opettajat ovat lähes päivittäin häätämässä ikäihmiset ja lippunsa maksaneet uimarit pois oppilaittensa tieltä, jotka samanaikaisesti varanneet itselleen myös hyppyaltaan.

Kevätkausi tässä oli todella mahdotonta aikaa. Lisäksi opettajat oppilaittensa valvojina eivät valvoneet oppilaitaan ja he saivat vapaasti vaikka hyppiä vaarallisesti altaisiin muiden sekaan muualtakin kun hyppypaikolta.

Vesijumppaajien sekaan ei mahdu

Kun niin sanotussa jumppa-altaassa, joka olisi toinen muutaman radan allas, jossa voisi vapaammin uida, on hetki ryhmiltä tilaa, niin nyt sen toinen pää, kolmasosa altaasta onkin varattu yhdelle, kahdelle virtuaalijumppaajalle ja nämä ovat kärkkäästi häätämässä uimareita.

Viime lauantaina, 8.10. halli oli täynnä väkeä kuten myös tämä kyseinen allas. Siellä oli pari virtuaalijumpparia, jotka olisivat hyvin mahtuneet yhteen kulmaukseen, mutta yhden rouvan tahdosta kolmannes altaasta suljettiin puomilla muilta ja hän siellä juppasi suurimman ajasta jopa yksin. Kun rouva lopetti, purku avattiin. Eikö yksi kulmaus monitorin vierestä olisi riittänyt?

Halliin tuotu kaikkea muuta toimintaa

Uimahalliin on tuotu uimisen tilalle niin paljon muuta toimintaa, etteivät sinne enää mahdu perinteiset uintia harrastavat ja tilanahtaus tuo kinaa hallin käyttäjien kesken sekä jatkuvaa mielipahaa altaista häädetyille. Mistään ei myöskään voi varmistaa, onko hallissa edes tilaa uida, kun sinne lähtee ja maksaa sisäänpääsystä.

Koululaisille on tärkeää opettaa tärkeä uimataito ja ikäihmisille vesijumppa ihan ok, mutta nykyinen hollitupameininki ei. Ei haittaisi vaikka uimahalli avattaisiin myöhemmin aamulla tai suljettaisiin aiemmin illalla, ja nämä ryhmät varaisivat hallin yleisten aukioloaikohen ulkopuolelta tai sitten heille rakennettausiin lisätilat.

Maksavia asiakkaita sorretaan

Nyt kuitenkin maksavia, uimahallia uimiseen käyttäviä asiakkaita sorretaan ja häädetään altaista ja radoilta. Ykkösjutusta on tullut kakkonen ja toissijaisista lisätoiminnoista ykkönen.

Jumppaa voi tosin harrastaa muuallakin kuin altaassa ja jumpan jälkeen voi pistäityä siellä virkistäytymässä, mutta uida voi vain vedessä ja talviaikaan uimahallissa.

Uimari

Hämeenlinna