Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Helena Lehkonen (kok.): Tarvitsemme Hämeenlinnassa sekä yksityistä että julkista varhaiskasvatusta

Kaupunginvaltuuston toisen varapuheenjohtajan Aapo Reiman (vas.) kirjoitus Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa (5.10.) asettaa yksityiset ja julkiset varhaiskasvatustoimijat vastakkain. En ymmärrä kirjoituksen sävyä.

Tarvitsemme varhaiskasvatuspalvelujen tuottamiseen sekä julkisia että yksityisiä toimijoita, jotta Reiman peräänkuuluttama kaupunkilaisten etu toteutuu.

Varhaiskasvatuksessa on jo muutama vuosi varauduttu lapsimäärän laskuun.

Yksityisten toimijoiden tarjonta suhteessa varhaiskasvatuspaikkojen kokonaismäärään on noussut tasaisesti. Tähän on monia syitä.

Yksityisten investikustannukset eivät rasita kaupunkia

Yksityiset ovat investoineet itse rakennuksiin, joten investointikustannukset eivät ole rasittaneet kunnan taloutta, yksityisten tuottamat palvelut ovat halvempia kunnalle kuin kunnallisesti tuotettu varhaiskasvatus ja yksityisten tuottamat palvelut ovat haluttuja ja tarjonnan lisäämisellä on vastattu kysyntään.

Myös kunnallinen varhaiskasvatus on arvostettua ja haluttua ja siinä Reima onkin oikeassa, että emme voi enää vähentää varhaiskasvatuspaikkoja ainakaan kasvavilla alueilla, kuten läntinen ja itäinen kantakaupungin alue.

Kaupunki kehittyy vain hyvällä yhteistyöllä niin luottamushenkilöiden, yrittäjien kuin kaikkien muidenkin toimijoiden kesken.

Esimerkiksi kokoomuksen esille tuoma tarve, varhaiskasvatuksen palvelusetelin arvon nostamisesta on perusteltua joka puolella näkyvän kustannusten nousun vuoksi. Haluammehan taata laadukkaan varhaiskasvatuksen kaikissa yksiköissä.

Kaikki puolueet sitoutuneet yrittäjäystävällisiksi

Palvelusetelin rajoittamiseen liittyvät kysymykset ovat valtakunnallisestikin mielenkiintoinen asia. Päätös asiasta tullee johtamaan mahdollisesti koko palvelusetelilainsäädännön muokkaamiseen.

Hämeenlinna haluaa profiloitua yrittäjäystävälliseksi kaupungiksi. Tähän ovat kaikki puolueet sitoutuneet. On siis lupa odottaa kaikilta puolueilta myös käytännössä yrittäjäystävällistä asennetta. Pidetään keskustelu rakentavana ja yhteistyö avoimena – se on kaupunkilaisten etu.

valtuutettu (kok.), sivistys ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja

Hämeenlinna